Negende editie Dag van de Achterhoekse Popmuziek vanuit de trein

– De Dag van de Achterhoekse Popmuziek brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen en presenteert dit onder één paraplu. Voor de negende editie spelen bands vanuit de Arriva-treinen dwars door de Achterhoek.

Wat begon als een spetterende avond op één locatie is inmiddels uitgegroeid tot een evenement verspreid over meer dan dertig locaties met vele deelnemers uit de Achterhoek. De Dag van de Achterhoekse Popmuziek neemt nu twee dagen in beslag. De organisatie heeft als beste bedoeling zoveel mogelijk aandacht schenken aan al het talent in de streek. Op ‘deze dag’ krijgen Achterhoekse muzikanten de gelegenheid om zich live ten gehore te brengen aan een groot publiek op bijzondere locaties die zichzelf als podium presenteren.

Op vrijdag 18 november openen wij DAP22 in het poppodium van de DRU in Ulft. Voor de openingsavond van Dag van de Achterhoekse Popmuziek hebben we een programma samengesteld met Hilltop Howlers en Miller & The Tone Machine. Twee bands met een flinke reputatie.

Een dag later, op zaterdag 19 november gaan bezoekers als het ware op ontdekkingsreis om te zien wat de Achterhoekse popmuziek te bieden heeft, meldt de organisatie. In samenwerking met Arriva spelen tussen 10:00 en 16:00 ook muzikanten in de treinen tussen Doetinchem, Winterswijk en Zutphen.
Het laatste uurtje in de treinen wordt gevuld door Dj’s en rappers van onder meer Poah! en East Wave. Arriva biedt voor deze dag een dagkaart aan tegen speciaal tarief. Voor een tientje reizen liefhebbers van de Achterhoekse popmuziek op 19 november de hele dag door de Achterhoek met bus en trein.

Het programma duurt van ’s ochtends 10:00 tot diep in de nacht. Behalve in de trein treden bands op op diversen plaatsen in de Achterhoek. “Je kunt dus al ontbijtend, lunchend en met een drankje in je hand genieten van een hele dag livemuziek verspreid over locaties van kapschuur tot kapsalon.” Dat maakt een bezoek op een van de plekken bijzonder sfeervol en intiem.

Blokkenschema

Een week voor het event is het blokkenschema beschikbaar op website van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek, waarmee bezoekers de route alvast kunnen uitstippelen. Bands als Ploog, Dan Mango en Four Eyed Faces zijn niet te missen bands, aldus de organisatie.

Alle informatie over locaties en bands is te vinden op www.dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl.
Dagkaarten koop je op de website van Ervaar het OV.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-11-10 11:22:37


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.