‘Naar, heel naar’, klinkt het na dodelijk drama in Winterswijk

– “Ik vind het naar. Heel naar”, klinkt het maandag in Winterswijk na de dood van een 50-jarige man en 31-jarige vrouw uit Doetinchem. Hun lichamen werden zondagavond gevonden in een woning aan de Wheme. Volgens omstanders heeft de man eerst zijn vriendin om het leven gebracht, om vervolgens zichzelf van het leven te beroven. Buren zeggen echter niets te weten van eventuele relatieproblemen.

Volgens de buren is de man zaterdagavond eerst nog Doetinchem in geweest met een collega. Rond half een ’s nachts is hij thuisgekomen. Zondag zagen zij een politieauto voor de deur van het overleden stel. Als zij vragen of er iets met hun buren aan de hand is, kan de politie daarop geen antwoord geven. Maar hier houden zij een slecht gevoel aan over. Uiteindelijk horen zij via de media wat er aan de hand is in Winterswijk en komen zij erachter dat het gaat om hun buren.

Het was tot daarvoor nog niet bij hen bekend dat de vrouw naar Winterswijk was verhuisd. Ze zagen haar regelmatig vertrekken, maar dachten altijd dat zij dan een vriendin in Engeland ging bezoeken. Via WhatsApp hadden ze regelmatig contact met elkaar, maar een scheiding en verhuizing naar Winterswijk was nooit ter sprake gekomen.

Het vrouwelijke slachtoffer had een schoonheidssalon in Doetinchem. Haar ouders hebben een transportbedrijf in Eibergen. Een medewerker zegt aan de telefoon dat iedereen erg aangeslagen is, maar dat het bedrijf niet zal reageren op de gebeurtenissen van zondag.

De politie bevestigde maandag na het middaguur dat de man (50) werkzaam was bij de politie Oost-Nederland. Hij had zijn dienstwapen niet gebruikt. Heel veel mensen kunnen het drama in Winterswijk nauwelijks bevatten, blijkt uit reacties op straat. “Ik vind het heel erg wat er gebeurd is” en “ik had het hier niet verwacht” zijn veelgehoorde reacties.

Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.

Geschreven door op 2023-10-09 17:55:31


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.