Multicultuurzaal in de spoorzone als tweede alternatief voor Boogie Woogie?

– Naast de katholieke kerk aan de Misterstraat, is er een tweede mogelijke locatie in het zicht gekomen van het Winterswijkse college als alternatief voor het nieuwe cultuurkwartier WoooW. Het is een plan voor een multicultuurzaal in de spoorzone (nabij het Gerrit Komrij College) met een feestzaal, een poppodium, Boogie Woogie, een hal voor evenementen inclusief kantoorruimte voor starters, dat een aantal jaren geleden door Roy Stammers is ingediend.

Het plan haalde het toen niet vanwege de bestemming die op de locatie rustte. Maar André van Nieuwkerken van de politieke partij Morgen bracht het tijdens de raadsvergadering weer naar voren in het vragenuurtje voor de Winterswijkse gemeenteraad. Volgens de Morgen-fractievoorzitter is het tijd om iets voor jongeren te doen. Van Nieuwkerken ziet een multicultuurzaal als een geschikter alternatief dan de gronden in de spoorzone te verkopen aan zorgorganisatie Marga Klompé. De fractie van Morgen ziet dit scenario graag meegenomen, nu het college weer op zoek is gegaan naar betere alternatieven toen in november bleek dat een cultuurkwartier met appartementen tussen ’t Weurden en de Roelvinkstraat flink duurder ging uitvallen. “Misschien kunnen we het financiële plaatje veel beter rond maken door wat voor jongeren te doen, dan geld aan de herinrichting van de Markt te besteden waar veel ondernemers momenteel niet op zitten te wachten”, aldus van Nieuwkerken.

Wethouder Gosse Visser zegde toe naar het alternatief voor WoooW te kijken. – Foto: Gem. W’wijk

Wethouder Gosse Visser antwoordde dat het college bekend is met het initiatief en wil met Roy Lammers op korte termijn een gesprek plannen. “We gaan twee locaties zoeken voor WoooW voor nader onderzoek en dit initiatief zal meegewogen worden voor welk initiatief het gaat worden.”

Marga Klompé heeft het oog ook op de spoorzone laten vallen voor de nieuwbouw van een woonzorgcentrum dat voldoet aan de laatste eisen voor de zorg aan hun cliënten. De zorgorganisatie praat al geruime tijd met gemeente Winterswijk over Vredense Hof, waar momenteel vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijks gehuisvest zitten. De zorginstelling wil de grond met de Vredense Hof verruilen met die in de spoorzone waarvan de gemeente Winterswijk de eigenaar is. Voor de Vredense Hof ligt het alternatieve plan voor ‘Rumah Kasih’. Dat moet een huis worden waar mensen met een Moluks-Indische achtergrond samen kunnen wonen en elkaar kunnen ontmoeten.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-03 15:16:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.