Maand juni LEGO-maand bij BIEBlab


– In de maand juni organiseert het BIEBlab in Lichtenvoorde twee activiteiten waar LEGO bij aan te pas komt. Op donderdag 15 juni, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab aan de slag met LEGO WeDo. Twee weken later kun je leren hoe je een animatie maakt met LEGO.

Het aanmelden gaat via de site van Bibliotheek Oost-Achterhoek of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.LEGO WeDo-atelier

Bouwen én programmeren met LEGO: kies een project uit de modellenbibliotheek en geef er je eigen draai aan, of maak een eigen compleet eigen ontwerp. Waar kies jij voor? En wat ga je maken in het LEGO-atelier?

Animatie met LEGO

Van LEGO kun je alles maken: Een boot, een vliegtuig of een trein. Maar wat is er nou leuker dan je LEGO ook tot leven te laten komen. Om niet alle tijd aan het bouwen te besteden, gaan we eerst een plannetje maken van wat we in het verhaal willen laten zien. Het moet een mooi begin, midden en eind hebben. Je hoeft niet alle stappen te weten, maar je moet het wel met je groepje eens zijn over wat er gaat gebeuren. Bouw daarna alles wat je denkt nodig te hebben voor je filmpje en zet het samen met de camera en het statief klaar op je werkplek. Maak nu de foto’s, dat mogen er gerust een paar honderd zijn. Aan het eind van de les kijken we samen naar de filmpjes.Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’

Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.


Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-06-01 08:03:32


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.