Longa’30 verliest nipt van Be Quick 1887 en is nog puntloos

– De selectie van Dennis van Toor is er afgelopen zondag niet in geslaagd om een resultaat te behalen tegen Be Quick 1887 uit het Groningse Haren. De busreis van 173 kilometer op de terugweg voelde hierdoor extra lang, helemaal omdat het verlies onnodig was. Er werd zondag afgetrapt op een nieuw veld dat voorafgaand aan de wedstrijd officieel werd geopend door de wethouder van de gemeente Groningen en de voorzitter van Be Quick 1887. Het nieuwe veld stond in schril contrast met de nostalgische kleedkamers en het oude “Esserbergerstadion”. Het Stadion Esserberg is meer dan 100 jaar oud en is sinds 2014 zelfs een gemeentelijk monument.

Door naar de wedstrijd. Be Quick 1887 startte scherp en dit resulteerde al snel in een schietkans vanaf randje 16. Gelukkig voor Longa ‘30 spatte de schotpoging uiteen op de lat. De gasten leken wakker geschud na deze kans en kregen langzaam maar zeker meer de overhand. De bal ging snel van voet tot voet en er werd bij tijd en wijle prima positiespel gespeeld. Tim Bader kreeg een behoorlijke kans na een goed moment van pressie zetten, maar hij kon zijn schot niet goed drukken waardoor deze over vloog. Ook Bjarne te Brake kreeg een goede schietkans, maar zag zijn poging eveneens over het doel verdwijnen. Diezelfde Bjarne moest de wedstrijd al binnen 20 minuten staken vanwege een hamstringblessure. Rick Bosma was zijn vervanger. In het restant van de eerste helft had Longa ’30 nog een paar kopkansen (Dayani Timmerhuis en Thomas Kerperien) en kwam het er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Zo leek Tim met een steekbal Dayani vrij voor de goal te zetten, maar hij kreeg het niet voor elkaar om het leder goed mee te krijgen op het nieuwe nog ietwat stroeve veld. Longa ‘30 speelde geconcentreerd en verzorgd in de eerste helft, maar miste de scherpte in de slotfase om Be Quick 1887 echt pijn te doen.

In de tweede helft een ietwat ander spelbeeld. De gastheren hadden hun diepste aanvaller gewisseld voor een andere aanvaller, Darren Wevers. De nieuw ingebrachte aanvaller scoorde direct bij zijn eerste actie. Een lange bal van achteruit werd goed gecontroleerd en beheerst binnen geschoven: 1-0. Longa ’30 moest hierdoor in de achtervolging en trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Be Quick 1887 en Longa ‘30 heeft genoeg kansen gehad om zichzelf te verzekeren van een resultaat. Zo vloog een mooie schotpoging van Dirk Doppen vlak langs de kruising, was de afstemming tussen Dayani en Thomas een keer niet optimaal na een goeie voorzet van Xander Lubbers, kreeg Niels Wekking een vrije schietkans binnen de 16 na een mooie aanval en wist Tim twee vrije trappen rond de 16 helaas niet op goal te krijgen. Be Quick 1887 probeerde er af en toe snel uit te komen, maar werd niet echt gevaarlijk meer. Na 90 minuten plus blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Ordelmans uit Borne voor het laatst.

Een teleurstellend resultaat met aanknopingspunten. Vandaag lukte het Longa ‘30 niet genoeg om in de eindfase van een aanval de juiste keuze te maken en als de juiste keuze wel gemaakt werd, dan was men niet koelbloedig genoeg voor het doel van de tegenstander. Daarentegen werd er bij vlagen prima veldspel vertoond en kwam Longa ‘30 verdedigend weinig in de problemen.

Aankomende zaterdag kan Longa ’30 zich opmaken voor de derde speelronde en de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. DETO uit Vriezenveen komt dan naar “Sportpark De Treffer”. DETO heeft 3 punten behaald uit de eerste 2 wedstrijden. De wedstrijd start om 16.00 uur.