Lekker en gezellig werken aan behoud van waardevolle natuur

WINTERSWIJK – Wie in de buitenlucht wil gaan doen, kan aansluiten bij een natuurwerkdag van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie (KNVV) in samenwerking met IVN voor Natuureducatie. Samen werken aan het behoud van waardevolle
natuur kan op 24 februari en 9 maart.

Snoeien, kappen, harken, boompjes uit de grond trekken… Het zijn voorbeelden van wat de natuurwerkgroep doet. “Het is gezellig en je komt op plaatsen waar anderen niet mogen komen, zoals de steengroeve,” zegt coördinator Hermien Toebes.

Goed gereedschap

Landeigenaren zijn blij met de inzet van de vrijwilligers van KNVV, zegt Hermien. “Op sommige plekken, zoals in de steengroeve, maar ook op kleine afgelegen heidevelden kunnen machines niet komen. Ook kunnen sommige werkzaamheden alleen met de hand gedaan worden. Als landeigenaren daar mensen voor moeten inhuren, wordt het onbetaalbaar.”

Meedoen?

Iedereen die een keer mee wil helpen, is welkom om aan te sluiten. De eerstvolgende natuurwerkdagen zijn op 24 februari bij De Stegge in Kotten en 9 maart in Woold. “Aanmelden kan met een e-mail naar mij,” zegt Hermien. “Dat is wel zo prettig, want dan kunnen we daar rekening mee houden in verband met de koffie en de soep.”

Hermien Toebes’ e-mailadres is: h.toebes@solcon.nl.

Bron: Winterswijk Binnen en Buiten
Tekst: Sander Damen

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-02-21 07:27:05


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.