Leadgitarist AC/DC woont gewoon in Aalten

AALTEN – Na bijna tien jaar treden de oude rockers van AC/DC woensdagavond weer in Nederland op. Waar ze in 2015 stadion GelreDome in extase brachten, schallen hun hits deze keer door de speakers van de Johan Cruijff ArenA. Een van bandleden zit dit keer een uurtje langer in de auto. Want wat niet veel mensen weten is dat Angus Young, de leadgitarist met zijn legendarische ‘duck-walk’, gewoon in Aalten woont.

Hoewel het dorp met een plaatselijke wijngaard en verschillende musea veel te bieden heeft, zijn het niet deze bezienswaardigheden die de legendarische artiest naar de Achterhoek hebben gebracht. Zijn vrouw Ellen is namelijk een Aaltense.

Angus en Ellen leerden elkaar naar het schijnt eind jaren zeventig kennen in Arnhem en zijn niet veel later in het huwelijksbootje gestapt. Het stel heeft optrekjes in Australië en het Verenigd Koninkrijk, maar dus ook in Aalten. In 2012 werd hun huidige huis aan de rand van het centrum opgeleverd.

Dorpsgenoten zien hem als buurman

Achterhoekers staan bekend om hun nuchtere houding. Dat blijkt ook maar weer uit reacties op straat. Een plaatselijke ondernemer lijkt niet onder de indruk van de aanwezigheid van de rocklegende: “AC/DC ken ik ook, maar ik ken hem vooral omdat hij hier af en toe zit.”

Volgens de winkeleigenaar is het gewoon een buurman. Ook een andere dorpsgenoot lijkt hem in eerste instantie niet te herkennen: “Geen idee wie het is. Oh, nu zie ik het! Is dat niet die van AC/DC?”. Het geeft maar aan dat je in een dorp in de Achterhoek heerlijk van de anonimiteit kunt genieten.

Geschreven door Piet Penninx op 2024-06-05T21:50:35+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.