Koninklijke onderscheiding voor Aaltense corsobouwer Herman Kuenen

– Toen leden van het college van B en W een rondgang maakten langs de corsopraalwagens voor het Aaltense volksfeest, werd één van de wagenbouwers verrast met een koninklijke onderscheiding. Het gaat hier om corsobouwer van het eerste uur, Herman Kuenen (75) van Corsogroep 2002. Voor zijn jarenlange inzet, onder meer als corsovrijwilliger, ontving Kuenen het koninklijke lintje uit handen van locoburgemeester Hans te Lindert. Herman Kuenen is daarbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De ronde langs de corsowagens gebeurde aan het begin van de plakweek voor de allegorische optocht met corso die op zaterdagmorgen 11.00 uur begint van het Sationsplein. Herman Kuenen heeft door de jaren heen bij corsogroep ‘De Plekkers’ gebouwd. Hij is vanaf het begin van het ontstaan van de Aaltense optocht een zeer betrokken vrijwilliger voor het Aaltense Volkfeest.

De optocht voor het volksfeest is niet het enige waarbij Herman Kuenen bij betrokken was. Hij organiseerde onder meer betrokken bij het organiseren van zorgeloze vakantieweken voor mensen zonder extra zorg niet op vakantie kunnen een de jeugdkampweken waar elk basisschoolkind naar toeleeft Dit deed hij voor Interkerkelijk Achterhoek en de inmiddels gezamenlijke kerken in Aalten.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-09-12 14:49:27


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.