Kinderraad legt opnieuw zwaaistenen bij verzorgingshuis: dit keer in Bredevoort

BREDEVOORT – De kinderraad in Aalten vindt dat iedereen eens aardiger voor elkaar moet zijn. Zij leggen onder leiding van welzijnsorganisatie Figulus zwaaistenen bij verzorgingshuizen in de gemeente. Estinea in Aalten heeft er al één en Dinxperlo ook. Nu was Bredevoort aan de beurt. Bij het Ambthuis werd een zwaaisteen gelegd, zodat elke voorbijganger even kan zwaaien naar de mensen.

Een zwaaisteen is een vrolijke stoeptegel die je aanmoedigt om op straat te groeten. Een klein gebaar, met een groot effect. Even zwaaien naar elkaar kan de eerste stap zijn naar meer en beter contact met je omgeving. Er liggen al meer dan 720 zwaaistenen door heel Nederland, die elke dag voor gezellige buurtmomenten zorgen.

De kinderraad en kinderburgemeester van de gemeente Aalten zijn een groep kinderen die alle kinderen uit hun gemeente vertegenwoordigen. De kinderen van de Kinderraad wilden ook in Aalten, Dinxperlo en Bredevoort een zwaaisteen en wel bij de verzorgingshuizen. Zodat elke voorbijganger even kan zwaaien naar de mensen.

Stan de Slegte uit Bredevoort kwam als afvaardiging van de kinderraad de zwaaisteen leggen bij het Ambthuis in Bredevoort onder toeziend oog van een bewoner en Joke Meijnen van Marga Klompé.

Jaarlijks na de kinderburgemeesterverkiezingen in juni wordt er weer een nieuwe kinderraad gevormd. Deze kinderraad bedenken onder leiding van Jolien en Michiel van Figulus activiteiten en acties namens de kinderen uit Aalten.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-06-14T13:41:49+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.