Interessante tiende editie van Achterhoekse Talententuin trekt 1500 carrièrezoekers

– Duizenden jongeren kwamen afgelopen vrijdag 25 november naar de Talententuin toe en velen maakten hier contact met potentiële werkgevers. Een unieke mogelijkheid om op een laagdrempelige manier tot een match te komen en je te oriënteren op de toekomst. In tien jaar tijd is de Talententuin uitgegroeid tot het grootste carrière-evenement van de Achterhoek. Tien jaar geleden begon het carrière-evenement met een handjevol bedrijven en een kleine 1000 bezoekers. Dit is in de afgelopen jaren flink gestegen. De tiende editie van de Talententuin telde 100 bedrijven en bijna 1500 bezoekers.

De Achterhoekse Talententuin werd druk bezocht met ruim 1400 bezoekers. Een interessant programma met een mix van 100 prachtige Achterhoekse bedrijven, hoofdspreker Chahid Charrak (beter bekend als YouTuber Dutch Performante), interessante masterclasses van Reginald Fonseca (Blockchain & Cryptocurrency Specialist bij Rabobank) en Femme Tech Achterhoek. Het SmartHub Talentstage had 3 jonge talenten uitgenodigd om ons mee te nemen in hun pad naar succes.

Michelle Hendriksen, projectleider van de Talententuin: ‘’We doen ons best om zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met Achterhoekse bedrijven. Het is natuurlijk fantastisch als er tijdens de Talententuin meteen een match ontstaat. Tijdens de afsluiting van de Talententuin spraken wij verschillende bedrijven die de week na de Talententuin al verschillende kennismakingsgesprekken gepland hebben. Dat is natuurlijk mooi om te horen, dat is waar we het voor doen. Ik ben trots op hoe we dit als team en samen met onze partners en bedrijven voor elkaar hebben gekregen’’.

Voor deze tiende editie stond er een inspirerend programma voor de bezoeker klaar. Het eerste onderdeel van deze dag werd verzorgd door Femme Tech Achterhoek, vrouwen die met trots in de techniek werkzaam zijn. Hierna volgde de interessante masterclass van Reginald Fonseca, hij nam de bezoeker mee in de wereld van Crypto en Blockchain. Als hoofdspreker was Chahid Charrak aanwezig, hij vertelde hoe hij keihard heeft moeten werken om een succesvol ondernemer te worden en hij in de wereld van social media is terecht gekomen. Vervolgens was het de beurt aan drie jonge talenten tijdens het SmartHub Talentstage. De dag werd samen met de bezoekers en bedrijven afgesloten met een toost op ’10 jaar Talententuin’.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-11-30 07:58:47


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.