Het Oost Gelders Jeugdorkest presenteert in Amphion ‘Connect’: een verbinding van culturen door muziek en feest

– Op zaterdagavond 7 oktober pakt het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) groot uit met het bijzondere jubileumconcert ‘Connect’ in het Amphion Theater in Doetinchem. Connect, oftewel verbinden, dat doet het OGJO al 10 jaar door muziekprojecten te organiseren voor jonge, enthousiaste muzikanten.

Tijdens het speciale jubileumconcert zoekt het 70-koppig projectorkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen de verbinding met andere culturen. Dit doen zij op unieke wijze door samenwerkingen met artiesten van een niet-Nederlandse culturele achtergrond. Het uit Syrië afkomstige DuoDuo bestaande uit Jawdat Shaabo en Ammar Melhem verwonderen met hun spel op traditionele gitaren, de baglama en de ud. Zij zullen zowel soleren als samen met het OGJO musiceren. De veelbelovende dj en producent Fernando Rijstenberg met Braziliaanse roots uit zijn creativiteit in muzikale beats die tijdens Connect worden samengevoegd met het orkest en een rapper. Een Molukse band kleurt de avond verder in met opzwepende muziek. Het OGJO speelt zelf nog verschillende orkestwerken en trakteert het publiek op een feest der culturen en muziekstijlen. Verschillende werken zijn nog nooit eerder door een orkest uitgevoerd en zijn speciaal voor Connect gearrangeerd. De meewerkende artiesten vertellen allen over diens levensreis en welke rol muziek hierin heeft gehad. De rode draad in het concert zal de verbinding zijn die steeds opnieuw ontstaat bij het beoefenen van muziek. Beleef een avond vol wereldmuziek en inspirerende verhalen.

Oost Gelders Jeugdorkest

Het Oost Gelders Jeugdorkest is een harmonieorkest op projectmatige basis dat enthousiaste, jonge muzikanten in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar de kans geeft indrukwekkende showconcerten te verzorgen. De muzikanten zijn deze editie afkomstig van 25 orkesten uit de regio en daarbuiten. Binnen korte repetitietijd wordt een divers en boeiend repertoire ingestudeerd. Na eerdere succesvolle edities in onder andere Winterswijk, Groenlo, een optreden op de Zwarte Cross en een tour door de Achterhoek, presenteert het OGJO zich dit najaar op het grootste podium tot nog toe: Het Amphion Theater.

www.amphion.nl

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-19 06:16:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.