Heropende Albert Heijn Aalten heeft allernieuwste ‘Totaal Vers’ concept

– Na een periode van anderhalf jaar bouwen en bijna drie weken dicht te zijn geweest om de verbouwing af te ronden, is supermarkt Albert Heijn aan De Hoven vandaag heropend. Aan wethouder Ted Kok de eer het lange lichtblauw lint met een immense schaar door te knippen. Hij kreeg gelukkig assistentie van aankomende tweejarige klant, Eliza. De nieuwe Albert Heijn is supermarktparadijs geworden. Klanten die de winkel binnengaan krijgen het gevoel dat ze een markthal binnenlopen met een uiteenlopende keuze aan vers voedsel nadat ze in de parkeergarage hun auto hebben geparkeerd.

Supermarktmanager Marcel Eiting is blij met het resultaat. “Klanten zijn echt verrast met de nieuwe aanblik in Aalten.” De winkel heeft een optimaal klimaat voor het langer vers houden van de voedselwaren. Het assortiment is aanzienlijk vergroot. Er zijn zelfscankassa’s en de supermarkt is volgens het allernieuwste concept ‘Totaal Vers’ ingericht. “Klanten ervaren dat alle voedselproducten vers zijn. Je loopt over een markt met dagelijks nieuw aanbod.
En met twee winkels -Slijterij Gall en Gall en straks patisserie met koffiecorner van Kasper Paul- binnen de supermarktwinkel wordt boodschappen doen een beleving. We hebben er 1000 vierkantenmeter bijgekregen en dertig mensen meer in dienst gekregen.” De openingstijden zijn verruimd van dagelijks 7.00 uur tot 22.00 uur en op zondag is de supermarkt van 9.00 tot 18.00 uur geopend.

Voordat de klanten naar binnen konden….. – Foto: Eveline Zuurbier

De verbouwing is naar tevredenheid verlopen. “In het begin waren er irritaties bij onszelf, maar dan leg je je erbij neer. We hebben ervoor kunnen zorgen dat wanneer klanten binnen waren, zij niets merkten van de verbouw die buiten gaande was. We hebben alles netjes gehouden; alles was verkrijgbaar.”
In de afgelopen drie weken is de winkel van binnen verder afgebouwd en ingericht. Een opvallend detail is dat de deuren van de laad- en losruimte met groen beplant zijn. Een druppelsysteem voorziet de planten van water. De entree is fors en links om de hoek zitten de twee winkels. “Gall en Gall -ook een Ahold-winkel- zat eerder in een verdomhoekje. Nu loop je door een zogenaamde bezinnigssluis voor sterke alcoholische dranken achter de kassa’s de winkel naar binnen.”

Heropende Albert Heijn Aalten heeft allernieuwste ‘Totaal Vers’ concept – Foto: Eveline Zuurbier

Wethouder Ted Kok zei de winkel een aanwinst is voor Aalten. Nadat de bibliotheek verhuisde naar de Dijkstraat. Op de plek van de leegstaande winkel van het Kraamparadijs, staat nu een prachtige winkel: de allernieuwste van Nederland.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-05 16:02:02


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.