Gratis openlucht bioscoop in Wentholtpark in picknick-stijl

– Op zaterdag 29 juli is er een gratis openluchtbioscoop in het Wentholtpark in Lichtenvoorde. Het geheel is in picknick-stijl, dus zonder horeca, maar je neemt gewoon een eigen kleedje, hapje en drankje mee. Verder is het genieten geblazen van de films, laat de buurt weten. In totaal worden er drie films getoond: twee kinder-familiefilms in de middag en de avondfilm: Pirates of the Carribbean.

Het initiatief voor deze gratis openlucht bioscoop komt van Rutger Addink, eigenaar van het Lichtenvoordse bedrijf Addink Media Groep. “Ik wilde graag wat doen voor mensen en gezinnen die niet op vakantie kunnen. Een leuk uitje, zonder dat dit geld kost. Wij hebben de middelen voor een openluchtbioscoop, dus daar hebben we voor gekozen. En uiteraard is iedereen welkom, ook al ben je wel op vakantie geweest.”

De films worden getoond op een groot LED scherm dat in het park wordt geplaatst. Er is verder geen horeca aanwezig. Toilet zal beschikbaar zijn in het gebouw van de kinderboerderij in het Wentholtpark.

Het idee is dus dat mensen zelf vanuit huis een kleedje, stoel, hapje en een drankje meenemen en een fijn plekje zoeken in het gras bij het videoscherm, en samen kunnen genieten van de films.

Het programma is als volgt: om 11.00 uur het bekende programma van de televisie Buurman en Buurman (Nederlands gesproken). Om 13.00 uur Finding Nemo (Nederlands gesproken), vervolgens 16.00 uur Ice Age (Nederlands gesproken). In de avond om 20.30 uur Pirates of the Carribbean (Engels met Nederlandse ondertiteling).

Kosten filmlicenties betalen betrokken lokale bedrijven

“Filmlicenties voor openbare vertoningen, zéker van populaire films, zijn best hoog. Om alles toch gratis te kunnen organiseren, zijn er enkele betrokken lokale bedrijven die een financiële bijdrage leveren. Als dank daarvoor zijn deze bedrijven die dag met logo zichtbaar op een apart klein beeldscherm in het park.”

Natuurlijk is alles wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Mochten er wijzigingen zijn of als het in verband met weersomstandigheden verplaatst moet worden, wordt dat gecommuniceerd via de sociale media kanalen van de Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde. De openlucht bioscoop in het park gaat vooralsnog gewoon door. De organisatie adviseert een paraplu mee te nemen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-29 08:45:58


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.