Gemeenteraad Winterswijk ‘geschokt’ door ‘bedreigingen’ na vlagverwijdering

– Alle fracties in de gemeenteraad van Winterswijk scharen zich achter het college van burgemeester en wethouders (B en W). Ook zij keuren de bedreigingen af aan het adres van de mensen die woensdag de omgekeerde vlaggen in Winterswijk hebben verwijderd.

Er ontstond volgens de gemeente een ‘grimmige sfeer’, waarop het verwijderen van de vlaggen werd stopgezet en de medewerkers van het ingehuurde bedrijf het voor gezien hielden. Het verwijderen van de omgekeerde vlaggen is vandaag hervat.

‘Heeft ons geschokt’

“Dat medewerkers, die bezig waren met het in opdracht van de gemeente verwijderen van omgekeerde vlaggen, ernstig zijn bedreigd en geïntimideerd, heeft ons geschokt”, zo laten de fracties van Voor Winterswijk, CDA, PvdA, Winterswijks Belang, VVD, D66 en Morgen in een schriftelijke verklaring weten. “Wij keuren dit ten zeerste af en accepteren dit niet. Laten we vooral in goed gesprek blijven met elkaar!”

Met die agressie en intimidatie is voor ons een grens overschreden

De gezamenlijke fracties in de Winterswijkse gemeenteraad stellen dat de boeren en hun sympathisanten uiteraard recht hebben om te demonstreren, maar er zitten wel grenzen aan de manier waarop: “Over de wijze van demonstreren mogen we van mening verschillen. Maar brandstichting en het blokkeren van wegen met afval, zoals we afgelopen dagen elders in Nederland zagen, verwachten we niet van Winterswijkse boeren. Met die agressie en intimidatie is voor ons een grens overschreden.”

Geschreven door Domien Esselink, Omroep Gelderland op 2022-07-28 16:22:44


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.