Gelderland krijgt een nieuw pretpark en zo ziet het eruit

– Een kasteel met een attractiehal van zo’n 9000 vierkante meter. Deze week is eindelijk het startsein gegeven voor de bouw van het indoor pretpark Bommelwereld in Groenlo. Vanaf het voorjaar van 2025 moet het park duizenden bezoekers per jaar naar de Achterhoek gaan trekken.

Afgelopen dinsdag, op de geboortedag van stripauteur Marten Toonder, werd bij het Toonder Monument in Rotterdam getoost op de start van de bouw van Bommelwereld. Toonder schreef 177 verhalen over het duo Olivier B. Bommel en Tom Poes. Vanaf 1941 verschenen ze als striproman in De Telegraaf.

Toast op Bommelwereld – Foto: Klaas Driebergen

Aan de rand van Groenlo, langs de provinciale weg N18, zijn de eerste werkzaamheden voor de bouw van Bommelwereld begonnen. Bezoekers van het park betreden straks een groot kasteel op een heuvel. Daar ligt het overdekte attractiepark tegenaan.

De attracties

Op het ontwerp voor Bommelwereld zijn de attracties die in de grote hal moeten komen al goed te zien: een oldtimerbaan, vissenmolen, botsauto’s, verschillende carrousels, vrijevaltorens, trekvlotten, familieachtbaan, zweefmolen, boomstambaan, reuzenrad en nog veel meer.

Zo gaat Bommelwereld eruit zien – Foto: Bommelwereld

“De bezoeker zal straks kunnen rondlopen door de straten van Rommeldam en de magische sfeer proeven van de Zwarte Bergen en de tovenarij van Hocus Pas”, laat Edwin Bomers van Marveld Recreatie weten. Bommelwereld komt pal naast het huidige vakantiepark in Groenlo te liggen.

Grote Bommelverzameling verhuist

Een grote verzameling Bommelspullen van Pim Oosterheert uit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude-Dorp zal op den duur naar het attractiepark in Groenlo verhuizen. Zijn verzameling is nu nog te vinden in het kleine museum ‘De Bommelzolder’ in zijn woning, maar gaat een plekje krijgen in het themapark. Dit jaar wordt het 25-jarig bestaan van het museum nog gevierd in Zoeterwoude-Dorp, om daarna de verhuisdozen in te pakken richting de Achterhoek.

We gingen eerder al langs bij de Bommelzolder in Zoeterwoude-Dorp

Oosterheert verwacht dat in Groenlo een nieuwe generatie in aanraking komt met de verhalen van Tom Poes en Olivier B. Bommel. De verwachting is dat attractiepark Bommelwereld in het voorjaar van 2025 zijn deuren kan openen.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2023-05-07 08:22:27


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.