Familiedroom komt uit: vader en dochter treden op

– De gemeente Oost Gelre kent een rijke historie aan popbandjes, de één wat succesvoller dan de andere. Volgend weekend komen 21 van die bandjes weer bij elkaar voor een grote reünie tijdens een nieuwe editie van Roomse Herrie in Groenlo. Voor Berry en zijn dochter Senne Kransen wordt het een bijzondere editie, want ze spelen er elk met hun eigen bandje.

Jarenlang was hij trompettist van de band De Gracht. De band ontstond in 1991 na een avondje stappen. Na wat coverwerk werden er ook eigen nummers geschreven.

De vriendenband ontwikkelde een eigen geluid en werd vergeleken met bekende Nederlandse bands als De Dijk en Van Dik Hout. De bekendste hit Twee perfecte handen werd landelijk opgemerkt.

Optreden op MTV

“We werden vaak gedraaid op Radio 2″, vertelt Kransen. Daar kwamen ook wat tv-optredens bij, zoals op MTV en TMF. Uiteindelijk mocht het allemaal niet baten en hebben we het niet gered, maar het was er niet minder leuk om”, lacht Kransen. “We hebben er heel veel van geleerd.”

Bandleden van De Gracht op de bank bij TMF – Foto: TMF (The Music Factory)

In 2015 viel De Gracht uit elkaar en gingen de bandleden hun eigen weg. “Ik was bijvoorbeeld meer bezig met bigband muziek”, vertelt Kransen. “Ernesto was druk aan het spelen bij ‘The Piano House’. Iedereen gaat toch zijn eigen gang. En dat was uiteindelijk helemaal goed, helemaal oké”, aldus Kransen.

Dochter in Achterhoekse coverband

Dat er muzikaliteit zit in de familie Kransen is te zien aan dochter Senne. Zij speelt en zingt in de jonge Achterhoekse coverband ‘No Flavour’. “We zijn vooral bezig met covers, maar het zijn wel echt verschillende stijlen. Het gaat van links naar rechts en alle kanten op”, vertelt Senne. Aan eigen repertoire is de band nog niet toegekomen. “Daar moeten we wat meer de tijd voor nemen.”

De band ‘No Flavour’ tijdens een optreden – Foto: No Flavour

Voorlopig houdt de band het lekker bij optredens in de buurt. “Vaak zijn ze heel positief over ons”, lacht Senne. “Als we ergens een optreden hebben gehad, worden we vaak opnieuw gevraagd voor een nieuw optreden. Het slaat wel aan geloof ik.”

‘Een droom die uitkomt’

Voor vader Berry voelt het heel bijzonder om samen met zijn dochter op hetzelfde muzikale evenement te mogen optreden. “Dit voelt als een droom die uitkomt”, zegt Kransen. “De ultieme droom is natuurlijk om een keer samen met mijn dochter ergens op een podium te staan. Maar dit is al erg gaaf.”

Ook voor Senne voelt het speciaal. “Ik wist dat papa op dezelfde datum een optreden had, maar ik wist niet dat hij ook op Roomse Herrie moest spelen”, zegt Senne. “Papa heeft daar ook eerder gespeeld. Daar kan ik het ook van.”

‘Ik sta helemaal vooraan’

De muziek en de nummers van De Gracht zijn ook zeker niet onbekend bij Senne. “Ik ken eigenlijk best wel veel liedjes en kan ook veel meezingen. Als ze die zondag gaan optreden sta ik natuurlijk helemaal vooraan”, lacht Senne.

En begint het bij vader Berry en bandleden van De Gracht toch niet weer te kriebelen? “We gaan op Roomse Herrie spelen, maar we krijgen daarnaast ook veel aanvragen om op andere plekken te komen spelen. Maar dat gaan we echt niet meer doen”, aldus Kransen.”

Kijk hier naar een reportage:

Zowel ‘De Gracht’ als ‘No Flavour’ treden op zondag 3 maart op tijdens Roomse Herrie. Het is een grote popreünie, met optredens van bands uit heden en verleden, met hun roots in Oost Gelre. Na 2008 en 2013 is dit de derde editie van het evenement. De kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2024-02-25 20:24:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.