Einde van de OV-chipkaart ook bij de buurtbussen Arriva: betalen kan met pinpas en smartphone

LICHTENVOORDE – In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen, meldt Arriva. Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Dit is moderner, veiliger en goedkoper, aldus eerdere berichtgevingen van vervoerders. De nieuwe betaalmethoden zijn ook aantrekkelijker voor iedereen die slechts sporadisch met het openbaar vervoer reist. Die hoeven geen ov-chipkaart meer te kopen, maar pakt gewoon zijn bankpas.

De ov-chipkaarttechniek is verouderd en werkt op een systeem dat inmiddels is verouderd. Het stamt uit de tijd toen bestond de smartphone nauwelijks bestond. De ov-chipkaart werd in 2005 in Rotterdam voor het eerst gebruikt. Als laatste is het gebruik van de bankpas nu ook bij de buurtbussen geïntroduceerd.

De buurtbussen van Arriva zorgen ervoor dat veel plaatsen bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Ze verbinden dorpen en steden volgens een vaste dienstregeling en route. Arriva heeft bijna 150 acht-persoons buurtbussen die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Weten waar ze rijden? Kijk op www.arriva.nl/over-je-reis/met-de-bus/de-buurtbus/.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-04-15 18:32:47


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.