‘Effe Buurten’ in Zieuwent: dit was dag twee

ZIEUWENT – In de maand juni komt Omroep Gelderland ‘Effe buurten’ in Gelderse dorpen. Deze week zijn verslaggevers Davie Klein Gunnewiek en Phoebe Bowles in Zieuwent, in de gemeente Oost Gelre. In dit liveblog lees je hun verhalen en belevenissen vanuit dit dorp. Heb je een tip? Mail dan naar effebuurten@gld.nl

In de maand juni komt Omroep Gelderland ‘Effe buurten’ in Gelderse dorpen. Deze week zijn verslaggevers Davie Klein Gunnewiek en Phoebe Bowles in Zieuwent, in de gemeente Oost Gelre. In dit liveblog lees je hun verhalen en belevenissen vanuit dit dorp. Heb je een tip? Mail dan naar effebuurten@gld.nl

23:00 | Dit was dag twee in Zieuwent!

Tot zover dag twee in Zieuwent. Heb je wat gemist? Kijk hier wat we zoal hebben gedaan.

22:20 | Rondleiding door de kathedraal van de Achterhoek

Als je in Zieuwent bent mag je natuurlijk de kerk middenin het dorp niet missen! Wij kregen vandaag een rondleiding.

20:15 | Louis is trots op zijn supermarkt in Zieuwent

Waar veel kerkdorpen in de buurt geen winkel meer hebben waar je de boodschappen kan doen, heeft Zieuwent nog wel een supermarkt. Deze heeft laatst zelfs een upgrade gehad, waarbij er nu ook verse broodjes worden verkocht. Het is ook een sociale plek middenin het dorp. Phoebe sprak op Radio Gelderland met een trotse supermarkteigenaar Louis Ernst.

16:45 | Vissen in de regen!

We waren in de kerk van Zieuwent toen we aan de overkant twee jongens zagen die aan het vissen waren in de regen. Daar moeten we meer van weten! Wat een stoere gasten die Jens en Lars!

13:55 | 'Ik moest de camping er wel bij doen'

Wij overnachten deze week op camping Woltas in Zieuwent. Boer Martin vertelt over zijn passie en de boerencamping.

12:30 | Er zijn regels anders loop je je een apelazerus

10:30 | Van A tot Z

Wist je dat Zieuwent het eindpunt is van de wandeling van A tot Z? De wandelroute van zo’n 250 kilometer lang loopt dwars door Nederland van Amsterdam tot Zieuwent. De route bestaat uit 12 etappes, variërend van 15 tot 25 kilometer.

‘Effe Buurten’ in Zieuwent: dit was dag twee – Foto: Omroep Gelderland

De route start bij de Vondelkerk in Amsterdam en eindigt op het dorpsplein in Zieuwent. Het idee van de wandeling ontstond zo’n 7 jaar geleden. Eberhard van der Laan, destijds burgemeester van Amsterdam, gaf aan dat Amsterdam in de Gouden Eeuw kon floreren o.a. door de inzet van verschillende plattelandsregio’s.

Hij vond het tijd voor Amsterdam om iets terug te doen voor die regio’s. Warme vriendschapsbanden werden gesmeed en het idee voor een wandelpad van Amsterdam tot Zieuwent werd geboren.

08:15 | Kijk hier dag één in Zieuwent terug

07:30 | Goedemorgen! Dag twee in Zieuwent is begonnen

Goedemorgen Zieuwent! Het is dag twee van ‘Effe buurten’. We worden wakker op de boerderij. Straks rond 08.40 uur hoor je boer Martin op radio Gelderland.

Ook de koeien van boer Martin in Zieuwent zijn wakker – Foto: Omroep Gelderland

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek op 2024-06-18T07:45:45+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.