Één keer per week met een gids fietsen door Kotten

– De Stichting Historische Kring Kotten staat bekend als een actieve club die met regelmaat allerlei activiteiten rondom ons erfgoed organiseert. Vanaf juni aanstaande organiseert de SHKK wekelijks een fietstocht met een gids door de buurtschap en aangrenzend gebied.

Winterswijk heeft immers een prachtig coulisselandschap met heel veel historisch erfgoed en dit wil de stichting graag verder uitleggen aan de toerist, maar ook aan de eigen inwoners van Winterswijk. De gids neemt deelnemers aan de tocht fietsend mee langs boerderijen met verhalen die eeuwenlang teruggaan in de geschiedenis. Ze leggen uit hoe de mensen in deze omgeving leefden tijdens diverse oorlogen, tijden van economische voorspoed, smokkelverhalen aan de grens en de typische kenmerken in het landschap met z’n prachtige natuur.

Gewoonten en tradities van de mensen worden toegelicht. Even de grens over en de verschillen, maar vooral ook de overeenkomsten ontdekken. Met anekdotes zal de gids u fietsend meenemen in een enerverende tijdsreis. De fietstocht neemt twee tot drie uur in beslag en daarom wordt halverwege een horecagelegenheid bezocht.

De fietstocht wordt elke week georganiseerd op dinsdagmorgen in de maanden juni, juli, augustus en september en gaat altijd door. Het vertrekpunt is Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1 in Winterswijk Kotten. De gids vertrekt om 10 uur. Aanmelden via mail of de balie van het VVV in Winterswijk.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-12 05:05:48


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.