‘De tranen komen vanzelf’, zegt superfan Marian over zieke Rob de Nijs

– In tranen is ze, Marian Jansen uit Winterswijk. Ze is de grootste Rob de Nijs-fan in Gelderland en het nieuws over zijn tanende gezondheid laat haar niet los. “Ik heb wel tien kaarsjes aan staan.”

De eerste berichtgeving over de gezondheid van haar idool sloeg in als een bom. “Ik moest meteen huilen”, vertelt Marian. “Ik was echt tot tranen toe geroerd.”

Actie ontroert Marian

Fans en liefhebbers van de in Bennekom wonende zanger uiten hun compassie door een kaarsje bij hun raam te branden. Daarbij verwijzend naar het nummer ‘Zet een kaars voor je raam’ van Rob de Nijs uit 1975. De actie ontroert ook Marian.

“Ik brand bij ieder raam in huis een kaarsje. Ik vind het zo mooi en geweldig dat mensen dat doen. Er staan er zeker tien aan. Ook bij iedere foto van Rob brand ik een theelichtje. Ik hoef ’s avonds geen lampen aan te doen. Het hele huis wordt verlicht met kaarsen. Ik hoop dat het helpt. Ik weet hoe hij eraan toe is, maar toch hoop ik dat hij er bovenop komt.”

Marian heeft naar eigen zeggen in totaal ruim tienduizend euro aan spullen van Rob de Nijs. Het meeste staat in haar speciale ‘Rob de Nijs-kamer’. Een ruimte die vol hangt met foto’s, krantenknipsel, albums en merchandise. Marian is altijd bezig met Rob de Nijs, maar dit weekend nog meer. “De hele dag heb ik zijn cd’s en dvd’s opstaan.”

‘Tranen komen vanzelf’

Ze bezocht in haar leven honderden concerten van de zanger. Ooit zelfs zeven in één week. Ook bij zijn afscheidsconcert was ze van de partij. Dit weekend is misschien wel het zwaarste weekend uit die hele periode. Hoe beleeft ze dat? “Ik ga naar mijn Rob de Nijs-kamer, zet de kaarsen aan en dan zet ik zijn muziek op. De tranen komen dan vanzelf.”

Voor Marian biedt de muziek op dit moment troost. En welke single draait ze nu het vaakst? “Nu zet ik vooral Zet een kaars voor je raam op”, besluit ze.

Vorig jaar ging Omroep Gelderland al langs bij Marian om haar verzameling te bekijken.

Geschreven door Robin Hazeleger, Omroep Gelderland op 2023-04-22 13:24:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.