De organisatie PaasPop klassiek houdt boerenerfconcerten: op 14 mei bij boerderij ‘Woltas’ in Mariënvelde

– De organisatie van PaasPop Klassiek houdt dit lente- en zomerseizoen weer een reeks aan Boerenerfconcerten. Op 14 mei is er een gitaarconcert van het trio Manouche Swing bij boerderij ‘Woltas’ in Mariënvelde. PaasPop Klassiek is bekend van de uitvoeringen van de jaarlijkse Mattheus-passie en het Bach-weekend in Zieuwent. Ze wil klassieke muziek bij een breed publiek onder de aandacht brengen door deze muziek toegankelijker te maken door middel van onder meer de boerenerfconcerten.

PaasPop Klassiek is op 14 mei om 11.00 uur te gast bij de familie Hulshof aan de Heemslerweg 1 in Mariënvelde. Het is een voormalige boerderij. De tuin is prachtig aangelegd en met een mooi uitzicht over de landerijen is dit weer een bijzonder fraaie locatie voor een Boerenerfconcert.

Manouche Swing

In de tuin treedt Manouche Swing op. De groep muzikanten wordt gevormd door een instrumentaal trio. Middels twee gitaren en een contrabas brengen ze de meest swingende, gezellige en romantische muziek ten gehore.

Het repertoire laat zich het beste omschrijven als ‘vintage jazz’ of ‘gypsy jazz’. Hot club de France, jazz manouche of gypsy jazz zijn aanduidingen voor dezelfde muziekstijl die is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw. In deze periode werd traditionele zigeunermuziek uit Europa met Amerikaanse swing gecombineerd. Belangrijkste schepper van deze opwindende nieuwe stijl was Django Reinhardt, een Sinti-zigeuner gitarist die in 1910 in België is geboren. Samen met de Franse violist Stéphane Grappelli vormde hij in Parijs het ‘Quintette du Hot Club de France’ en beleefde daarmee grote successen.

Op het erf staat voor de bezoekers koffie en thee klaar. Er zijn stoelen aanwezig maar bezoeker mogen ook een eigen, fijne stoel meenemen. De boerenerfconcerten zijn vrij toegankelijk, echter vraagt de organisatie aan het einde van elk concert een vrije gift. Zonder uw steun zijn de boerenerfconcerten niet mogelijk.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-04-26 08:44:51


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.