De klassen van 2023 maken zich op voor galastoeten en eindexamengalafeesten

– Het laatste jaar van de middelbare school kent meerdere mijlpalen: de laatste schooldag, de examenstunt, het schoolgala en als laatste het spannende telefoontje. Maar voordat de eindexamenuitslagen er op woensdag 7 juni en 14 juni er zijn, is het tijd voor het galafeest. In de meest prachtigste bolides of excentrieke voertuigen arriveren de eindexamenkandidaten bij de rode loper om door tientallen privé-fotografen vereeuwigd te worden.

Gisteravond openden de leerlingen van Schaersvoorde in Winterswijk het seizoen voor de eindexamengalafeesten. Groepen van 2 of meer arriveerden in strakke pakken en juweeltjes van jurken in bijzondere auto’s bij De Zwaan aan de Markt.

Komen in een Fiatje 500-rugzakje en je laten afzetten door een privéchauffeur. – Foto: Ruben Smit

Het is het moment waarop eindexamenleerlingen van vmbo, havo, vwo en gymnasium onder het genot van een hapje en een drankje afscheid nemen van de school en de docenten. Er wordt een tijdperk afgesloten wanneer het diploma van de middelbare school wordt gehaald. De examenuitslag van het eerste tijdvak is op woensdag 7 juni voor vmbo beroepsgericht-leerlingen en woensdag 14 juni voor vmbo algemeen, havo en vwo-leerlingen.

En poseren voor de laatste keer voor de schoolgraaf? – Foto: Ruben Smit

Het schoolgala is voor de eindexamenleerlingen van Schaersvoorde in Aalten en Dinxperlo op 7 en 8 juni.
Een week later gaan de leerlingen van de laatste leerjaren van Marianum uit Lichtenvoorde en Groenlo over de rode loper naar het galadôme van De Mattelier in Groenlo. Voorafgaand vindt vanaf 17.30 uur de bekende galastoet plaats. Het startpunt is de Maliebaan. Via de Nieuwestraat en de Markt gaan zij naar De Mattelier waar ze door hun docenten worden verwelkomd.

De schoolverlaters van Pronova Praktijkonderwijs bewaren intussen mooie herinneringen over hun galafeest. Bij gastrobar Blend 61 vond hun galafeest een week eerder op 24 mei hun galafeest plaats. Alsnog een vermelding: de redactie was hiervan niet op de hoogte.

Eindexamenleerlingen van Schaersvoorde in Winterswijk. – Foto: Ruben Smit

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-31 15:04:47


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.