De Heikamp Ruurlo in de top 3 van lekkerste pannenkoeken van Nederland

– ‘Vanille Flamboyé’ is de naam van de pannenkoek waarmee de jongste chef-kok van De Heikamp de jury op de Horecava heeft verrast. Een culinair kunstwerk met harmoniërende smaken, gebakken met zelf verbouwde tarwe, zorgde voor een derde plaats tijdens de verkiezing van De Lekkerste Pannenkoek van Nederland.

Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp, is trots. “We vieren dit jaar het 50-jarig jubileum van De Heikamp uit Ruurlo. We hebben allerlei festiviteiten op het programma staan en dan beginnen we het jaar met deze prestigieuze prijs.”

De gelauwerde pannenkoek Vanille Flamboyé heeft een basis van carrot cake. “Deze basis hebben we een klein frisje meegegeven met sinaasappel zest. Mascarpone en parels van karamel maken deze pannenkoek tot een waar smaakfestijn”, aldus Simon Kamperman, die als jongste chef van De Heikamp dit kunstwerk aan de jury op de Horecava mocht presenteren. “Dit was mijn eerste keer op zo’n groot podium. Heel spannend natuurlijk. Deze derde plaats smaakt naar meer. Samen met het team blijven we ontwikkelen en wie weet wat er volgend jaar gebeurt.”

Maandenlang heeft een team van De Heikamp aan de perfecte pannenkoek gewerkt. Proberen, proeven, verfijnen, opnieuw proberen. “De smaken moeten kloppen. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. De concurrentie is moordend, dus dan moet je de lat echt hoog hebben liggen”, aldus Van Zijtveld.

De Heikamp verbouwt als enige pannenkoekenrestaurant in Nederland zijn eigen tarwe. “Wij staan voor duurzaamheid en daar hoort de korte keten bij. De kortste weg van boer naar bord. De pannenkoek Vanille Flamboyé is ook het verhaal van de Achterhoek. Terwijl het lijkt alsof de hele wereld in brand staat, leeft men in de Achterhoek in harmonie. De verschillende smaken, die in je mond samensmelten tot een unieke belevenis, staan symbool voor de harmonie in de Achterhoek.”

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-01-13 15:49:19


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.