De Feestfabriek lanceert nieuw creatief bureau onder de naam CARBID

– De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van onder andere Nederlands’ grootste festival de Zwarte Cross, geeft met de lancering van CARBID vorm aan het verzinnen van creatieve concepten voor organisaties waarmee het sinds de coronatijd pioniert. Voorheen was dat voorbehouden aan eigen merken als Zwarte Cross en Mañana Mañana en merken aangesloten bij deze festivals. CARBID is een creatief bureau dat op zichzelf staat en vanaf 18 april 2024 gaat de vlag uit voor elke organisatie die een beroep wil doen op creatieve denkkracht om ideeën te verzinnen voor merken en campagnes.

Voor de eigen festivals werden er vanuit de Feestfabriek al jaren creatieve ideeën voor samenwerkingen met partners uitgevoerd op de Zwarte Cross. De ‘Naked Run’ met Amnesty International, de introductie van de Achterhoekse vlag samen met Grolsch en diverse (publieks)activaties met Red Bull, 3FM, Jägermeister, Rijksmuseum en EasyToys zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. In coronatijd moest de Feestfabriek, net als de rest van de sector, noodgedwongen zoeken naar andere manieren om inkomsten te genereren.

De introductie van de Achterhoekse vlag gebeurde samen met Grolsch – Foto: PR

Door de creativiteit en kunde aan te wenden voor externe merken kreeg een ‘creatief ding’ al snel vorm. Menig project werd, al videobellend en op anderhalve meter afstand, met succes voltooid waarbij opdrachten voor onder meer Friesland Campina, Antea en Mercedes Wensink tot de portefeuille behoorden. Na de coronatijd werd de blik weer gericht op de Zwarte Cross en Mañana Mañana en ondanks de drukte van de evenementen zijn er nog steeds opdrachten uitgevoerd voor externe organisaties als Waterschap Rijn&IJssel, Provincie Gelderland, Gemeente Oost Gelre en Rabobank.

Erfenis

De creativiteit die nodig is om een merk als de Zwarte Cross, Mañana Mañana of Nozem Oil in de lucht te krijgen én te houden is niet meer voorbehouden aan die merken alleen. Het ondernemen tijdens de coronacrisis zorgde voor positieve opdrachten en voor de opmaat naar een creatief bureau. De Feestfabriek is hier tot op heden niet mee naar buiten getreden, maar wil vanaf nu actief doorpakken met naam en logo en ook nieuwe medewerkers aan zich gaan binden. Een geluk bij een ongeluk van deze pandemie is dus dat de Feestfabriek er met de lancering van een nieuw creatief bureau een eigenzinnig merk erbij heeft. CARBID!

‘Naked Run’ met Amnesty International haalde de internationale kranten. – Foto: PR

Op de website van CARBID valt te lezen: “CARBID levert creativiteit van kop tot staart. Een uniek en verrassend concept dat – vaak met humor – reuring veroorzaakt, op maat gemaakt voor merk en consument. Een creatieve explosie. We heten natuurlijk niet voor niets CARBID!”

CARBID zoekt in een samenwerkingspartner naar originaliteit, ondernemerschap en ambitie. Het streven is om op een gastvrije en positieve manier spraakmakende ideeën te verzinnen voor merken en campagnes. Vanuit een wilde creatieve brainstorm naar verrassende concepten en content in diverse vormen, die aanzetten tot actie, bewustwording of opschudding. Denk aan een 1 april-nieuwsbericht over een rechtstreekse bierleiding vanaf de Grolsch-brouwerij naar het Zwarte Cross-terrein, een Levendenherdenking waarbij alle bezoekers van de Zwarte Cross het leven vieren met 1 minuut stilte of de introductie van het eigen drankje Nozem Oil. Alle organisaties die zich hierin herkennen kunnen vanaf heden – binnen de muren van de Feestfabriek – bij CARBID terecht.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-04-18 12:30:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.