Dale neemt het op tegen De Haart

– Er dreigt een pittige burenruzie tussen De Haart en Dale. Beide buurtschappen van Aalten doen namelijk mee aan Zomer in Gelderland. En dan wil je als buurtschap zeker niet onder doen voor je buurman.

Als je in De Haart woont, zeg je trouwens dat je op de Haart woont en niet in De Haart. Dit buurtschap barst van de verenigingen. En al die verenigingen komen samen in verenigingsgebouw De Ringkamp, in 2001 geopend en bijna helemaal door eigen mensen gebouwd. Zo gaat dat immers in de Achterhoek. Het woord noaberschap had hier bedacht kunnen zijn.

Openluchtspel op prachtige locatie

Boerderij Haartmans is het bezichtigen waard, niet voor niks al jarenlang de plek waar het openluchtspel gehouden wordt. Maar De Haart heeft meer toeristische trekpleisters. Wat te denken van het typisch Achterhoekse coulissenlandschap? Of de 1600 verschillende soorten fuchsia’s van Henk Assink? Honderdvijftig jaar boerengeschiedenis komt samen in Openluchtmuseum Wakel Slat.

Een school is er gelukkig ook nog; christelijke basisschool ’t M√∂llenveld. En wie nou denkt dat zo’n buurtschap alleen maar oudere inwoners heeft…. jongerencentrum Atlantic is in de wijde omgeving bekend.

Geschreven door Ralph Tip, Omroep Gelderland op 2023-08-09 14:31:50


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.