China Lights laten dierentuin Kleve schitteren

– Dit jaar blaast de Tiergarten Kleve 65 kaarsjes uit: sinds 1959 trekt de dierentuin vlak over de grens bij Nijmegen vele bezoekers uit Nederland en Duitsland. Een mijlpaal die de dierentuin niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan: van 10 februari tot en met 30 maart wordt het jubileum gevierd met het China Lights Festival. Gedurende deze periode zijn niet alleen poolvossen, geiten, stekelvarkens, rode panda’s en stokstaartjes in de dierentuin te bewonderen, maar ook lichtgevende zebra’s, draken, pauwen en vlinders. De ticketvoorverkoop is inmiddels gestart.

Nadat de China Lights-kunstwerken eerder al dierentuinen in Keulen, Parijs en Antwerpen met duizenden led-lampjes verlichtten, is het binnenkort de beurt aan de Kleefse dierentuin. “China Lights is in andere dierentuinen al langer een vast onderdeel van het winterprogramma”, vertelt dierentuindirecteur Martin Polotzek. “Het festival heeft al vele honderdduizenden bezoekers weten te betoveren met zijn Chinese lichtobjecten. Ik ben blij dat we dit gerenommeerde lichtjesfestival binnenkort ook aan onze bezoekers kunnen presenteren. Vanaf 10 februari kunnen bezoekers onze dierentuin elke avond letterlijk in een ander licht bekijken.”

China Lights laten dierentuin Kleve schitteren

Wilde dieren en mystieke wezens

De bezoekers worden bij het China Lights Festival meegevoerd naar een andere wereld. Bij binnenkomst maken ze kennis met lichtgevende rode panda’s, pauwen, zebra’s en flamingo’s. Verderop zijn er ook draken en tekens van de Chinese dierenriem te zien. Hoogtepunt van het festival is een verlichte reuzendraak van meer dan 20 meter lang. Ook de Playmore Fantasy-avonturenspeeltuin is in stijl verlicht. Het China Light Festival is daarmee geschikt voor het hele gezin.

China Lights laten dierentuin Kleve schitteren

Maar wat vinden de vaste dierentuinbewoners eigenlijk van alle verlichte objecten? “Uit ervaringen van andere dierentuinen blijkt dat de dieren niet worden gestoord door de lichtinstallaties”, aldus Polotzek. “Bij de dieren die hier wel gevoelig voor zijn, worden geen lichtobjecten geplaatst. De andere dieren kunnen zelf kiezen of ze ’s avonds buiten bij de lichtjes blijven, of dat ze hun binnenverblijf opzoeken.”

Online ticketshop gelanceerd

Het China Lights Festival zorgde voor nóg een primeur bij de Tiergarten Kleve: speciaal voor het evenement werd een online ticketshop ingericht, zowel in het Duits als in het Nederlands. “Tickets voor het China Light Festival zijn per direct online verkrijgbaar”, vertelt Polotzek. “Medio maart zal de ticketshop vervolgens worden uitgebreid met dagkaartjes en jaarabonnementen. Ook zullen er cadeaubonnen verkrijgbaar zijn.”

Het China Lights-festival vindt elke avond van 18:00 tot 21:00 uur plaats. Meer informatie is te vinden op www.dierentuinkleve.nl.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-01-31 13:05:07


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.