Carolien Nijhuis benoemd tot voorzitter VNO-NCW Achterhoek

ACHTERHOEK / WINTERSWIJK – Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op donderdag 13 juni is Carolien Nijhuis benoemd tot voorzitter van VNO-NCW Achterhoek. Met deze benoeming treedt zij ook toe tot het Algemeen Bestuur van VNO-NCW Midden, dé ondernemersvereniging van Midden- en Oost-Nederland.

Carolien Nijhuis is sinds 2008 Managing Owner van de Nijhuis Group in Winterswijk. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert unieke constructies en machineonderdelen, gemaakt van materialen zoals rubber, staal, RVS en aluminium veelal bestemd voor de sectoren bouw, waterzuivering en voedingsmiddelen.

Actieve rol in de regio

In de regio Achterhoek is Carolien zeker geen onbekende. Naast haar dagelijkse werkzaamheden bij Nijhuis Group is zij actief in verschillende bestuursfuncties. Ze is voorzitter van de Smarthub Young Talent, voorzitter van het Achterhoeks Centrum voor Technologie, Voorzitter van de Technische Commissie van de Vereeniging Volksfeest Winterswijk, Achterhoekambassadeur, rolmodel voor Femme Tech Achterhoek, ambassadeur van de Stichting Winterswijkse Uitdaging en ze is lid van de Raad van Advies van de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft er zin in om aan de slag te gaan als voorzitter van VNO-NCW Achterhoek: “De uitdagingen waar ondernemers mee kampen zijn divers en steeds uitdagender. Het belang om als één klankbord namens de ondernemers op te treden richting onderwijs en overheid wordt steeds noodzakelijker. Ik wil mij inzetten voor meer zichtbaarheid, daadkracht en een duidelijke stem vanuit VNO-NCW Achterhoek, opdat wij nog meer bijdragen aan een beter ondernemersklimaat.”

Koen Mentink nieuw bestuurslid

Tijdens dezelfde bijeenkomst op 13 juni is ook Koen Mentink benoemd tot bestuurslid van VNO-NCW Achterhoek. Koen is managing director bij Hittech Bihca in Winterswijk, een bedrijf gespecialiseerd in precisiedelen van high-performance metalen voor de medische, semicon en analytische industrie. Binnen het bestuur gaat hij zich richten op de thema’s Arbeidsmarkt en Onderwijs. “Als bestuurder wil ik de randvoorwaarden creëren om beter gebruik te maken van het arbeidspotentieel dat nu aan de zijlijn staat”, aldus Mentink.

Sterk bestuur voor ondernemend Achterhoek

Regiomanager Wilma Elbertsen is zeer tevreden met de benoeming van beide bestuursleden: “Hiermee is ons bestuur in de regio Achterhoek weer op volle sterkte. Samen met de andere 7 bestuursleden hebben we een representatieve afspiegeling van ondernemend Achterhoek en kunnen we mooie stappen gaan zetten.”

Over VNO-NCW Midden

VNO-NCW Midden is een van de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW, de grootste ondernemersvereniging van Nederland. Wij maken ons sterk voor een optimaal ondernemers- en vestigingsklimaat in negen regio’s in de provincies Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel. De Achterhoek is een van die negen regio’s die een belangrijke bijdrage levert aan de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Samen zorgen we dat de stem van de ondernemer te horen is.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-06-14T13:11:22+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.