Burgemeester geeft drugspand in Dinxperlo weer vrij voor bewoning

– Op 14 september jongstleden heeft de politie een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen in een woning aan de Maurits Prinsstraat in Dinxperlo. De drugs zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd.

Het betreft een huurwoning van de Woonplaats en daarom is volgens beleid van de Woonplaats het huurcontract met de betrokkene opgezegd. De verdachte is inmiddels vertrokken. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek door de politie en het OM tegen de verdachte.

Bevoegdheid van de burgemeester

Wanneer een woning wordt gebruikt voor hennepteelt of drugshandel, dan heeft de burgemeester de bevoegdheid om deze voor een periode van drie maanden te sluiten in het kader van de aanpak van drugscriminaliteit. Met een sluiting van een woning wil men bereiken dat de rol en de bekendheid van de woning in de drugshandel verdwijnt.

Woning wordt niet gesloten

Inmiddels is de huur met de verdachte opgezegd en woont deze niet meer in de woning. Daarom heeft de burgemeester besloten deze woning niet te sluiten. In tijden van woningnood is het niet wenselijk dat een woning onnodig lang leeg staat. Dit kan alleen als de veiligheid van buurtbewoners niet in het geding is. De gemeente heeft geconstateerd dat de rust en veiligheid in de buurt weer is teruggekeerd.

Burgemeester aan het woord

Burgemeester Stapelkamp over deze drugsvondst: ‘ik wil benadrukken dat de geconstateerde feiten voor mij onacceptabel zijn! Elke vorm van drugshandel keuren wij af en zullen we streng op handhaven’.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-10-27 12:42:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.