Burgemeester Bengevoord laat woning na vondst harddrugs sluiten

WINTERSWIJK – Op last van burgemeester Benegevoord is een woning aan de Europalaan gesloten voor de duur van drie maanden. De sluiting geldt op grond van de Opiumwet.

Naar aanleiding van politieonderzoek is de woning aan de Europalaan doorzocht. In de woning zijn handelshoeveelheden harddrugs aangetroffen.

Ook trof de politie verschillende goederen en producten aan zoals een weegschaal en versnijdingsmiddelen die volgens de burgemeester wijzen op het vervaardigen en verhandelen van drugs.

Drugsgebruik de aanwezigheid ervan en de handel in drugs verstoren de openbare orde en brengen de veiligheid van omwonenden in gevaar door overlast, brandgevaar en criminele activiteiten. Om de rust en veiligheid te waarborgen, is de woning per direct voor drie maanden gesloten.

Burgemeester Bengevoord: “In Winterswijk is geen plaats voor drugshandel. Ik ben dankbaar voor de sterke samenwerking met de politie in onze gezamenlijke strijd tegen dit probleem. Dankzij die samenwerking is deze woning nu gesloten. Samen zorgen we voor een veilige en leefbare omgeving voor al onze inwoners.”

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-06-06T15:44:14+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.