Bouw fietstunnel kruising N18-Zieuwentseweg start: N18 dicht voor verkeer

– De voorbereidingen om de oversteek Zieuwentseweg de N18 af te sluiten voor autoverkeer zijn in volle gang. Over anderhalve week, van vrijdagavond 13 januari 20.00 tot zaterdagmiddag 14 januari 13.00 is de N18 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Lichtenvoorde-Zuid en de Hamalandweg (N313 Lievelde-Bocholt). Aannemer Heijmans maakt dan ruimte voor de bouw van een fietstunnel onder de N18 door. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Mochten de weersomstandigheden dermate slecht zijn dan wordt de werkzaamheden een week later uitgevoerd. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N313 en de N318 (Aalten). Verkeer vanaf en naar Zieuwent wordt eveneens omgeleid. De omleidingsroutes worden aangegeven op informatieborden langs de weg.

De fietstunnel maakt deel uit van het verleggen van de oversteek voor auto’s, vrachtauto’s en trekkers, van Zieuwent naar Lichtenvoorde en omgekeerde richting. De nieuwe kruising krijgt een nieuwe aansluiting met de Richterslaan. De nieuwe fietstunnel gaat Koekenveld heten. Dit is een veldnaam waarmee in het verleden een stuk grond of gronden werden geduid.

Bouw fietstunnel kruising N18-Zieuwentseweg start: N18 dicht voor verkeer – Foto: Eveline Zuurbier

Verkeersmaatregelen half januari tot eind maart

Na half januari merken de weggebruikers het volgende van de werkzaamheden: Het autoverkeer op N18 blijft in twee richtingen mogelijk, maar alleen over de (aangepaste) noordelijke rijstrook. De zuidelijke rijstrook langs het geluidscherm wordt gesloten. Er geldt een snelheidsbeperking.
In eerste instantie blijft de N18 van en naar Zieuwent nog bereikbaar voor autoverkeer. Vervolgens wordt de N18 oversteek Zieuwentseweg definitief gesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar blijft open voor fietsverkeer. En zodra de N18 van en naar Lichtenvoorde definitief wordt gesloten, is de kruising N18 – Richterslaan in alle richtingen in gebruik genomen. Vanaf eind januari wordt de huidige parallelweg Europaweg gesloten voor alle verkeer tussen Lakendijk en Europaweg.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-03 15:46:48


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.