Bloemencorso houdt ‘Buurten bij de Bouwers’ met een gids

– Wanneer je altijd al een kijkje achter de schermen had willen nemen bij een corsogroep over hoe en corsowagen wordt gebouwd, dan krijgt je op zaterdag 10 september de gelegenheid. Samen met een deskundige gids bezoek je een aantal corsogroepen die dat graag laten zien.

Wat gaat er allemaal schuil achter zo’n grote corsowagen? Hoe wordt de wagen gebouwd? Hoeveel mensen werken eraan en hoeveel werk is het eigenlijk? Een antwoord op al deze vragen en nog veel meer, krijg je tijdens het ‘Buurten bij de Bouwers-arrangement van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. Met dit arrangement wil SBL belangstellenden op een informele en laagdrempelige manier informeren over het corso.

Inhoud arrangement

De start en algemene introductie is in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek aan de Dijkstraat. Hierna vertrekken de deelnemers onder begeleiding van een gids naar een bouwlocatie. Je raakt gegarandeerd in de ban van heet bouwproces en je bewondering en waardering groeit vast met de minuut zodra je hoort en ziet wat er allemaal schuilgaat achter de bouw van zo’n dahliareus op wielen. Van maquette tot laswerk en van techniek tot spektakelstuk; je krijgt het nodige te weten over de totstandkoming van een corsowagen voordat deze deelneemt aan de optocht. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en als je het leuk vindt mag je natuurlijk een handje helpen bij het ‘kontjes kniepen’ of dahlia’s plakken.

Als je het leuk vindt mag je natuurlijk een handje helpen

De aanvangstijd is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Deelnemers ontvangen hierover na de boeking een mail van de organisatie.

www.bloemencorso.com/arrangementen

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-24 18:22:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.