Bibliotheek Winterswijk bij Gerrit Komrij College vernieuwt én gaat op zondag open

– De Winterswijkse bibliotheek gaat in haar jubileumjaar de inrichting van haar ruimte in het Gerrit Komrij College aanpassen. Deze herinrichting gaat plaatsvinden in de laatste week van 2023 en de eerste weken van januari 2024. De Bibliotheek is daarom gesloten van zondag 24 december 2023 tot en met woensdag 24 januari 2024. Vanaf donderdag 25 januari opent de vestiging weer, mét ruimere openingstijden, waaronder vanaf februari de zondag. Daarnaast wordt het activiteitenprogramma uitgebreid.

“De bibliotheek anno 2024 is een ontmoetingsplek, waar natuurlijk boeken geleend kunnen worden, maar ook cursussen, lezingen en workshops plaatsvinden”, aldus directeur-bestuurder Martien Louwers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. “We zijn sinds 2012 gehuisvest in het Gerrit Komrij College en in de afgelopen tien jaar is de functie van de bieb behoorlijk gewijzigd. In de huidige inrichting missen we een cursusruimte, die afsluitbaar is. Ook is er behoefte aan rustige studie- en overlegruimtes en een plek waar we lezingen kunnen organiseren. Regelmatig moeten we buiten de deur op zoek naar ruimte voor ons activiteitenaanbod. Niet ideaal en aangezien nieuwe huisvestiging op zich laat wachten, gaan we, dankzij een subsidie van het rijk en een bijdrage van de gemeente, de huidige vestiging geschikter maken voor al onze activiteiten”.

Ruimer open mét extra activiteiten

Na de herinrichting gaat de bibliotheek zeven dagen per week open. Louwers: “De zondagmiddag is een compleet nieuw moment waarop de deuren geopend zullen zijn. Op die middagen organiseren we een aantrekkelijk activiteitenprogramma. Heel mooi dat we dit juist in ons jubileumjaar kunnen aanbieden aan alle Winterswijkers”.

Programmamaker Resy Oonk vult aan: “Qua programma moet je denken aan activiteiten voor diverse doelgroepen. We gaan een groot deel van de activiteiten richten op de jeugd, van baby’s tot en met jongeren, maar we organiseren ook bijvoorbeeld schrijversbezoeken en lezingen voor volwassenen. Het is de bedoeling dat het een divers en inspirerend aanbod wordt. Een echte Winterswijkse zondagmiddag, met de overkoepelende naam: Zooo! In de bieb! De bibliotheek bij het Gerrit Komrij College is zondags open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag zal de bibliotheek van 10.00 uur tot 13.00 uur open zijn.

Sluitingsperiode

Om de herinrichting te kunnen realiseren zal de Winterswijkse bibliotheek een maand gesloten zijn. De laatste keer dat er geleend kan worden in 2023 is zaterdag 23 december. Op donderdag 25 januari 2024 is de bieb voor het eerst in het nieuwe jaar, heringericht, weer open. Louwers: “Om deze tijd te overbruggen kunnen onze leden in december meer lenen dan normaal (het dubbele aantal) en wordt de uitleenperiode verlengd tot na de heropening.”

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-11-25 14:48:55


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.