Bedrijfsleidster krijgt cadeaubon van boeren voor overlast bij winkel

– Een groepje boeren heeft donderdagmiddag de bedrijfsleidster van een winkel met benzinepomp een cadeaubon overhandigd. Tijdens een actie van de boeren bij het gemeentekantoor in Winterswijk blokkeerden trekkers de toegangsweg van haar bedrijf, waardoor ze inkomsten misliep.

“Dat valt nog wel mee. Bovendien zijn er ook boeren binnen geweest om wat te kopen”, zei de uitbaatster, die niet met haar naam genoemd wil worden, uit angst haar baan te verliezen. “Maar ik sta wel achter de boeren.”

Overlast

Henk Oonk, een konijnenboer uit Vragender, overhandigde haar een bon van 50 euro. Hij werd vergezeld door drie boeren uit Winterswijk. “Dit doen we namens BSA, Boeren Samenwerking Achterhoek”, vertelde Oonk. “We hebben onlangs voor overlast gezorgd toen we hier bij de gemeente een brandbrief hebben bezorgd. Uw inrit was afgesloten waardoor u niets kon verkopen.”

Oonk had er begrip voor dat de bedrijfsleidster buiten beeld wilde blijven: “Blijkbaar staat de directie van deze supermarkt, die in Londen zit, ver van de boeren af. Maar ze willen wel rijk worden over de rug van de boeren én hun personeel.”

Bekijk ook ons liveblog over de boerenacties

Geschreven door Domien Esselink, REGIO8 i.s.m. Omroep Gelderland op 2022-07-14 14:36:38


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.