Aantal laadpunten voor auto’s stijgt explosief, vooral in deze gemeenten

– In een jaar tijd zijn er in onze provincie bijna duizend nieuwe (semi-) openbare laadpunten gekomen voor elektrische auto’s. In de gemeenten Putten, Oost Gelre, Aalten en West Maas en Waal is een enorme stijging te zien in het aantal laadpunten. In Rozendaal en Epe verdwenen juist enkele laadpunten.

In absolute aantallen staan de meeste laadplekken in Arnhem: het zijn er nu net geen duizend. Daarachter volgen Apeldoorn (757) en Nijmegen (710) waar de keuze ruim is. In de kleine gemeenten Rozendaal (zes stuks) en Doesburg (twaalf) moet je daarentegen goed zoeken, om een oplaadpunt te vinden. Eind 2020 kende Rozendaal nog zeven laadplekken, eind vorig jaar was dat er eentje minder. Dat blijkt uit cijfers van de Regionale klimaatmonitor, LocalFocus en ANP.

Deze gemeenten scoren hoog

Procentueel gezien is Oost Gelre de gemeente waar de meeste nieuwe laadpunten werden gecreëerd. Eind 2020 waren daar nog 38 (semi-) publieke laadpunten te vinden, maar eind 2021 was dat aantal opgelopen naar 110 stuks. Ook in de gemeenten Putten, Scherpenzeel, Aalten en West Maas en Waal zijn bijzonder veel nieuwe laadplekken gekomen.

Op onderstaande kaart van LocalFocus/ANP zie je het aantal (semi-) publieke laadpunten voor elektrische auto’s. Het meetmoment was eind 2021. Klik of tik op een gemeente voor de details:

Zie ook: Benzineprijzen zijn extreem hoog, elektrisch rijden zou oplossing kunnen zijn

Geschreven door Erik van Dam, Omroep Gelderland op 2022-06-05 18:15:41


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.