Rotary omarmt benefiet schrijversfestival met bekendste schrijvers in De Storm voor Oekraïne

OOST-ACHTERHOEK – Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, nam een aantal schrijvers het initiatief om geld in te zamelen voor steun aan Oekraïne. Zij hebben met geïnteresseerden een stichting opgezet: protectukraine.nl. Het zijn de bekende schrijvers en journalist Tommy Wieringa, Lisa Weeda, Jaap Scholten, Iris Koppe en Olaf Koens die op uitnodiging van de 3 Rotary clubs in de Achterhoek naar schouwburg De Storm in Winterswijk komen voor een benefit schrijversfestival.

Het schrijversfestival is op zondag 7 april. De Rotary Achterhoek Oost organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met twee andere Rotaryclubs in de Achterhoek, namelijk Winterswijk en Aalten-Wisch. De vijf bekende schrijvers zamelen geld in om onder andere auto’s te kopen die dienst kunnen doen als ambulances, voor medische zaken zoals tourniquets en helmen en kogelvrije vesten voor het verplegende personeel. Zij brengen deze goederen en auto’s zelf naar Oekraïne.

Zij komen naar het theater om in een voorstelling te vertellen over hun ervaringen met de Oekraïne en over hun tochten die ze reeds ondernamen om daar hulpgoederen te brengen. De middag wordt muzikaal omlijst met twee Oekraïense muzikanten Oleg Lysenko en Tatiana Chevtchouk. De middag begint om 15:00 uur. Alle vier schrijvers en voormalig Rusland-correspondent hebben onlangs boeken uitgebracht over dit onderwerp. De boeken zijn deze middag te koop en kunnen worden gesigneerd. De gehele opbrengst van dit project komt ten goede aan de stichting Protectukraine.nl.

‘Winning the war in Ukraine starts with protecting lives’

Bauer, de tweede man achter Stoltenberg en zijn belangrijkste adviseur, memoreerde onlangs: “De samenleving moet het onverwachte gaan verwachten. Hulp aan de Oekraïne is nu belangrijker dan ooit ”.

“Winning the war in Ukraine starts with protecting lives. We support this cause by giving Ukrainian soldiers the necessary non-military tools to protect themselves in their fight against Russian aggression.”

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.theaterdestorm.nl of bij de theaterkassa. De toegangsprijs bedraagt 20.00 euro en dit is inclusief een pauzedrankje en garderobe. De drie Rotaryclubs zullen de schrijversmiddag helpen ondersteunen door geld in te zamelen in De Storm.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-03-19 18:33:42


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.