De politie zoekt deze inbrekers. Foto: politie/Bureau GLD

De politie zoekt deze inbrekers. Foto: politie/Bureau GLD

AALTEN - De politie in Aalten onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bolwerkweg. Drie mannen joegen de bewoners die lagen te slapen de stuipen op het lijf.

De inbraak is op 22 juli en gebeurt rond kwart voor tien ’s avonds. Niet al te laat, maar de oudere bewoners liggen al op bed. Ze worden wakker van het geluid en schrikken zich een hoedje.

De inbrekers, drie stuks, maken dat ze wegkomen en verdwijnen in een zwarte auto. Een van de drie inbrekers, de laatste die op het toneel verschijnt, kijkt recht in een beveiligingscamera.

Dat de bewoners wakker zijn geworden, komt doordat de inbrekers niet al te subtiel te werk gaan. Ze slaan een raam in en schoppen een gat in een deur om binnen te komen.

De tekst gaat onder de video verder.

De wakker geworden bewoonster ziet de klink van de deur bewegen en roept: “Wie is daar!”

De inbrekers gaan ervandoor. Ze hebben niets meegenomen, maar wel schade aangericht.

De politie heeft een aanhouding verricht, maar het gaat niet om de inbrekers. Het is de bestuurder van de zwarte waarin de drie andere verdachten gevlucht zijn. Dat deden ze in de richting van Lichtenvoorde.

Iets gehoord of gezien? Bel dan de gratis tiplijn van de politie op 0800-6070. Wil je anoniem bellen, bel dan 0800-7000. Het zaaknummer is 2022334234.

Je mag ook op de site van de politie dit tipformulier invullen.

Deel dit artikel