Het wordt deze week weer tropisch warm. Foto: ANP

Het wordt deze week weer tropisch warm. Foto: ANP

EIBERGEN - Het weerstation in Hupsel gaat deze maandag op voor de vijftiende dag van de hittegolf. En daar gaan nog heel wat dagen bijkomen, want er is weer tropische warmte onderweg. Deze week stijgt het kwik tot boven de 30 graden.

Hupsel is het enige weerstation in ons land waar de hittegolf nog niet is geëindigd. Sinds 8 augustus was het er elke dag minimaal 25 graden, waarvan ook een paar keer boven de 30. De landelijke hittegolf was vorige week al voorbij, omdat het in De Bilt een stuk koeler werd.

'Sensatie in de maak'

Volgens Weer.nl is er in de Achterhoek ‘een sensatie in de maak’. Het weerstation in Hupsel komt namelijk langzaam in de buurt van de 20 dagen. Daarmee zou de hittegolf in het rijtje langste regionale hittegolven ooit terechtkomen.

De kans is groot dat het zover komt. De komende dagen gaan de temperaturen namelijk weer omhoog. Maandag en dinsdag wordt het nog hoogstens 27 graden, met veel wolken en misschien zelfs hier en daar een klein buitje.

Tropisch warm

Woensdag en donderdag komt de 30 graden in zicht. “Daarbij ook veel zonneschijn, dus dan is het weer volop zomer”, zegt Johnny Willemsen van Weerplaza. Vrijdag en in het weekend nemen kans op buien toe, maar blijft het nog minimaal 25 graden.

Een all-time record in Hupsel is nog ver weg. Daarvoor moet het liefst 29 dagen boven de 25 graden blijven. Dat record uit 2018 is in handen van Twente en… Hupsel.

Deel dit artikel