Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Djosh met haar hart bij Tante Rikie. Foto: Foto: Omroep Gelderland
Jax met zijn tekening voor Tante Rikie. Foto: Foto: Omroep Gelderland

Jax met zijn tekening voor Tante Rikie. Foto: Foto: Omroep Gelderland

LICHTENVOORDE - Het is de slotdag van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en het is een bijzondere. De allerlaatste dag dat Tante Rikie de festivaldirectrice is.

Tijdens een defilé op het hoofdpodium konden fans haar persoonlijk bedanken voor de afgelopen 25 jaar. Van jong tot oud staat zondag in de rij om Tante Rikie te bedanken, toe te zingen of een knutselwerk te brengen.

Tante Rikie op mijn buik

Zo heeft Jax een mooie tekening voor Tante Rikie gemaakt. Hij is een trouwe Zwarte Crosser en gaat haar heel erg missen, omdat hij alles aan haar leuk vindt. Op de vraag wat hij het liefst met haar samen zou doen, antwoord hij na even nadenken: "Muziek maken!" Ook Floris stond vooraan, met zijn zelfgemaakte t-shirt en een stift: "Ik wil een handtekening van Tante Rikie op mijn buik!".

Liefde op het eerste gezicht

Djosh had een groot hart voor Tante Rikie gemaakt en daar een mooie boodschap op geschreven: "De Zwarte Cross is mijn leven, door jou Tante Rikie". Het was liefde op het eerste gezicht tussen Djosh en Tante Rikie: "Toen ik naar de Zwarte Cross ging kwam ik erachter dat Tante Rikie een groot voorbeeld voor mij is." Ze vindt het vooral heel knap hoe Tante Rikie alles zo goed kan organiseren, en kan zich ook geen Cross voorstellen zonder haar: "Ik weet ook niet hoe het nu verder moet. Ik denk dat er echt een vervanger moet komen." Ze is wel heel blij dat ze haar nog even kan zien: "Ik zie haar anders nooit meer. Dan is het gewoon klaar", zegt ze beduusd.

Djosh met haar hart bij Tante Rikie - Foto: Foto: Omroep Gelderland

Naast haar jonge fanbase, staan er ook oudere fans in de rij. Verschillende bezoekers hebben een kaartje voor haar geschreven, of een versje ingestudeerd: "Rikie, Rikie, Rikie, waarom stop je nou? Je bent niet ziekie?!" of "De liefste tante die er is: tante Rikie. En in mijn hart, daar brandt een fikkie!"

Bekijk hier hoe de fans afscheid nemen van hun idool


Hoe het nu verder moet zonder Tante Rikie is nog niet duidelijk. De fans zijn ook even het spoor bijster: "We vallen in een zwart gat vrees ik!" en "We bekijken het van dag tot dag, ik heb echt geen flauw idee."

Wel verdiend pensioen

Zwart gat of niet, één zaak staat als een paal boven water: Tante Rikie gaat met welverdiend pensioen, en de Zwarte Cross zag dat goed was.

Deel dit artikel