Loco Live bezorgt 4000 bezoekers een onvergetelijke midzomeravond

LIEVELDE – Een vol Koningsplein in Lievelde genoot zaterdagavond van twee wereldtributes van de Bee Gees en Earth, Wind and Fire. Beide bands zijn bekend geworden door het TV-programma The Tribute Battle of the Bands van Gerard Ekdom. Bezoekers kwamen uit diverse windstreken van het land.

De kaarten voor Loco Live waren in januari direct uitverkocht. In overleg met de gemeente Oost Gelre mochten extra kaarten in omloop worden gebracht. “De ruime opzet was voldoende om ‘ja’ te zeggen”, zegt uitbater Tim Peters. Restaurant Loco Lievelde bestaat tien jaar en om deze reden had Peters het jaarlijks terugkerende festijn Loco Live groter opgezet. Loco Live is acht jaar geleden ontstaan uit de Summerparty en de Tribute Party die gehouden werd bij de muziekkoepel aan de Maliebaan in Groenlo. Door het beste van die twee te combineren ontstond Loco Live op de parkeerplaats naast het Lieveldse restaurant.

De Bee Gees tribute – Foto: Eveline Zuurbier
Loco Live bezorgt 4000 bezoekers een onvergetelijke midzomeravond – Foto: Omroep Gelderland

“Het publiek is vanaf het begin enthousiast over Loco Live geweest”, zegt Tim. En zie op het Koningsplein waar pagodetenten en strak gespannen parachutes met sfeerspots boven het Koningsplein bijdragen aan een zomerse sfeer op 22 juni. En die lijkt niet stuk te kunnen. De optredens van twee wereld tributebands maken er een onvergetelijke midzomeravond van. De winnaar van het tv-programma The Tribute Battle of the Bands, de Bee Gees Forever en Earth Wind & Fire door The Chicago Funk traden daar op en brachten vaders en zonen, moeders en dochters samen. Generatie X en millennials-generatie Z waren op de zaterdagavond samen uit. En wat hing er fantastische sfeer.

De leden van de twee tributebands kennen elkaar amper een jaar. Ze zijn op vraag van tv-broadcaster Talpa bijeengebracht. Sinds hun optreden worden deze twee bands overal gevraagd. Ze hebben een fanaanhang opgebouwd. In Lievelde was er zelfs een groepje Zeeuwen aanwezig.

De gevormde tributeband The Chicago Funk speelt, zingt en danst de sterren van de hemel voor de Earth, Wind and Fire Tribute. – Foto: Eveline Zuurbier
Net echt: Earth, Wind and Fire door The Chicago Funk. – Foto: Eveline Zuurbier

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-06-24T10:10:20+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.