‘Effe Buurten’ in Zieuwent: dit was dag één

ZIEUWENT – In de maand juni komt Omroep Gelderland ‘Effe buurten’ in Gelderse dorpen. Deze week zijn verslaggevers Davie Klein Gunnewiek en Phoebe Bowles in Zieuwent, in de gemeente Oost Gelre. In dit liveblog lees je hun verhalen en belevenissen vanuit dit dorp. Heb je een tip? Mail dan naar effebuurten@gld.nl.

In de maand juni komt Omroep Gelderland ‘Effe buurten’ in Gelderse dorpen. Deze week zijn verslaggevers Davie Klein Gunnewiek en Phoebe Bowles in Zieuwent, in de gemeente Oost Gelre. In dit liveblog lees je hun verhalen en belevenissen vanuit dit dorp. Heb je een tip? Mail dan naar effebuurten@gld.nl.

22:55 | Dit was dag één in Zieuwent

De eerste dag in Zieuwent zit erop. Wat was het al fijn om zoveel mensen te zien en te spreken. Heb je nog tips waar wij deze week in Zieuwent langs moeten? Mail naar: effebuurten@gld.nl

21:30 | Jennifer geeft deze honden een beter leven

19:00 | Jennifer vangt getraumatiseerde honden op

Vlak buiten Zieuwent heeft Jennifer een opvang voor getraumatiseerde honden. Ze vangt honden op uit de broodfok en richt zich op de Japanse rassen als de Shiba en de Akita. Elke hond heeft zijn of haar eigen verhaal. Ze is ook bekend van de Honden Zoekgroep Achterhoek. Later vanavond zie je haar verhaal in ons live-blog.

Jennifer heeft een opvang voor getraumatiseerde honden in Zieuwent – Foto: Omroep Gelderland

16:30 | Dit zeggen de mensen op straat over Zieuwent!

14:40 | Dit noemen wij 'noaberplicht'

Een buurman leegt de dakgoot van zijn buurvrouw – Foto: Omroep Gelderland

We komen een goede buur tegen. Deze man ziet dat de dakgoot van zijn buurvrouw vol zit. ‘Ze is niet thuis, maar dit doe je voor elkaar. Wij noemen dit noaberplicht.’

13:15 | Het wekelijkse koffieuurtje op maandag is onmisbaar voor de ouderen in Zieuwent

11:30 | De eerste mok is uitgedeeld!

Daar is ‘ie dan! De eerste mok gaat naar Petra Paul – Foto: Omroep Gelderland

De eerste mok is al uitgedeeld in Zieuwent. Petra Paul is de gelukkige. Zij zet zich in om de sociale contacten mogelijk te maken. Elke maandagochtend organiseert zij weer het Zieuwents koffie en thee uurtje in de Waareise. Het is bedoeld voor iedereen: jong, oud en alles daar tussenin. Vooral ouderen maken er nu gebruik van: voor velen van hen is dit de hoogtepunt van de week.

09:45 | In de uitzending van Goedemorgen Gelderland

Luister hier ons gesprek terug bij Frank waar onze Effe Buurten-week van start gaat!

09:00 | We zijn begonnen!

Na Gorssel en Spijk is Omroep Gelderland nu in Zieuwent beland! Phoebe en Davie kijken deze week wat er allemaal te beleven is.

We hebben de bus ingepakt en we maken nog even tussenstop langs de A18 richting Zieuwent. Heb jij al tips voor een goed verhaal? Laat het ons weten via effebuurten@gld.nl

We zijn onderweg. Onze eerste post delen we langs de A18 op weg naar de Achterhoek! – Foto: Omroep Gelderland

Geschreven door Phoebe Bowles, Davie Klein Gunnewiek op 2024-06-17T09:00:00+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.