‘Effe Buurten’ in Zieuwent: dit was dag 3!

ZIEUWENT – In de maand juni komt Omroep Gelderland ‘Effe buurten’ in Gelderse dorpen. Deze week zijn verslaggevers Davie Klein Gunnewiek en Phoebe Bowles in Zieuwent, in de gemeente Oost Gelre. In dit liveblog lees je hun verhalen en belevenissen vanuit dit dorp. Heb je een tip? Mail dan naar effebuurten@gld.nl

In de maand juni komt Omroep Gelderland ‘Effe buurten’ in Gelderse dorpen. Deze week zijn verslaggevers Davie Klein Gunnewiek en Phoebe Bowles in Zieuwent, in de gemeente Oost Gelre. In dit liveblog lees je hun verhalen en belevenissen vanuit dit dorp. Heb je een tip? Mail dan naar effebuurten@gld.nl

22:30 | Dit was dag 3!

21:30 | Jan de hokjesman

18:15 | Fietsen over de kerkpaden

Als je zegt Zieuwent, dan zeg je natuurlijk ook de kerkenpaden. Die willen wij wel eens van dichtbij zien en ervaren! Daarom trokken we er vandaag met de fiets op uit!

16:00 | Jubileumfeest van de Eumkes

Na onze fietstocht over de kerkepaden zien we dat er een grote tent staat op het plein voor de kerk. Carnavalsvereniging De Eumkes houdt dit weekend haar jubileumweekend. Ze bestaan 12,5 jaar en dat betekent tijd voor een feestje! Daar moeten we natuurlijk dit weekend ‘Effe buurten’.

Een grote tent middenin Zieuwent voor het jubileumfeest van carnavalsvereniging De Eumkes – Foto: Omroep Gelderland

13:45 | Alle informatie over Zieuwent zit in een praatpaal

Als je toerist bent in Zieuwent en je wilt graag wat leren over dit Achterhoekse kerkdorp? Gebruik dan de praatpaal op het plein voor de kerk.

11:15 | Een bezoek aan de verstopte onderduikershut

We kregen een rondleiding bij de verstopte onderduikershut aan de Kroosdijk van de Oudheidkundige Vereniging Zuwent. In de Tweede Wereldoorlog verstopte men zich hier voor de Duitsers om de tewerkstelling te ontvluchten.

10:00 | Fietsclub Veloce gaat er elke woensdagochtend op uit

Vanochtend spraken we op de radio met Sanne van fietsclub Veloce. Deze gezellige groep trekt er elke woensdagochtend met de fiets of mountainbike op uit. Luister hieronder het gesprek terug.

08:15 | Nog even terug naar de dinsdag

Gisteren kregen we een rondleiding door de ‘kathedraal van de Achterhoek’ en zagen we dat vissen in de regen prima kan (en zelfs beter gaat) Heb je onze video’s gemist? Kijk hieronder het live-blog van dinsdag terug.

07:30 | Goedemorgen allemaal!

De Effe Buurten-bus staat weer klaar voor een dag vol verhalen, wij eten nog even ontbijt en gaan dan richting de Veloce. Houd ons liveblog nauw in de gaten voor de updates….vroem vroem!

Daar gaan we weer! – Foto: Omroep Gelderland

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Phoebe Bowles op 2024-06-19T07:44:38+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.