Afscheid van de 72-jarige festivalkoningin: ‘Gewone’ Tante Rikie overladen met eer, knuffels en een gouden plaat

– Tante Rikie kreeg van de Zwarte Cross het hoofdpodium om met een persoonlijk concert van Frans Bauer en René Froger om op de laatste dag van het festival afscheid te nemen van al haar Zwarte Crossers. Tijdens haar defilé mochten mensen het podium op om haar persoonlijk de hand te geven al of niet met een dikke knuffel, een lofdicht of een tekening. Het werd zondagmiddag een onvergetelijk afscheid.

Tante Rikie moest even een traantje wegpikken toen Frans Bauer haar met lieve woorden toesprak. De zanger heeft samen met Tante Rikie de hit ‘Hoofd, schouders, knie en teen’, die zij samen nog een keer zongen. Op dat moment hadden zich enkele tienduizenden mensen verzameld rond het hoofdpodium. De hit is goed voor een gouden plaat en die werd die zondagmiddag door een skydiver afgeleverd. Daarop werd Frans Bauer door de Zwarte Cross geëerd door hem tot ‘Eregast van de Zwarte Cross voor het Leven’.

Frans Bauer zong eigen liedjes en voor het Zwarte Crossers-publiek en de Achterhoek ‘Oerend Hard’.

René Froger kwam ook het podium op om ‘haar als Amsterdammer’, zoals Froger zei, met een persoonlijk concert te bedanken. De Amsterdamse zanger had een verrassing voor Tante Rikie. Hij vroeg haar met Frans te komen optreden in november bij de Toppers mee in de Johan Cruijff Arena. Tante Rikie zei met een knik ‘ja’. Voorafgaand aan de Zwarte Cross deed Frans Bauer tante Rikie het verzoek om met hem op de treden in de GelreDome in Arnhem. En ook dat gaat ze doen. Aan afscheid nemen, lijkt voor tante Rikie nog geen eind te komen?

Bauer en Froger hebben genoten van hun optreden met tante Rikie. Frans Bauer: “De sfeer is fantastisch, het is een bijzonder evenement… en dan sta je met 50.000 mensen op een veld!” René Froger: “Dit is fenomenaal. Waar Nederland groot in kan zijn. Ik vind het een te gek festival. In Amsterdam moeten ze dit ook weten.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-07-18 06:05:35


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.