Lead image 1:
Lead image TXT 1: De ondergelopen waterberging bij de Vlinderbrug in Lichtenvoorde. Foto: Eveline Zuurbier.
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Een voorbeeld van blauwalgvorming: kringen op het water die lijken op een vervuiling. Dit is de stof die bloeiende algen produceren en gezondheidsklachten geeft als huid- en slijmvliesirritaties. Foto: Eveline Zuurbier
Ankeiler: In de jaren zeventig, tachtig en negentig zijn enorme stappen gezet in de waterkwaliteit door onder meer de aanleg van ons riool.

In de jaren zeventig, tachtig en negentig zijn enorme stappen gezet in de waterkwaliteit door onder meer de aanleg van ons riool.

Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Lochem zal zaterdag helemaal in winterse sferen zijn. Winter Wonderland wordt dan georganiseerd in het Openluchttheater.

Lochem zal zaterdag helemaal in winterse sferen zijn. Winter Wonderland wordt dan georganiseerd in het Openluchttheater.

Ankeiler: Vanaf 10 december passen de vervoerders de dienstregeling aan van de trein, buurtbus en bus. Tegelijkertijd voeren ze verbeteringen in.

Vanaf 10 december passen de vervoerders de dienstregeling aan van de trein, buurtbus en bus. Tegelijkertijd voeren ze verbeteringen in.

Ankeiler: Het meest relaxte festival van Nederland verhuist in 2024 naar 13, 14, 15 en 16 juni. Dit is een week later voor Mañana Mañana.

Het meest relaxte festival van Nederland verhuist in 2024 naar 13, 14, 15 en 16 juni. Dit is een week later voor Mañana Mañana.

Ankeiler: Op zaterdag 27 januari organiseert Boogie Woogie Cultuurcentrum een Open Huis speciaal voor alle amateurkunstverenigingen uit de gemeente Winterswijk.

Op zaterdag 27 januari organiseert Boogie Woogie Cultuurcentrum een Open Huis speciaal voor alle amateurkunstverenigingen uit de gemeente Winterswijk.

Ankeiler: In deze tijd van warmte en samenzijn, is het essentieel om degenen die het wat minder getroffen hebben te omarmen en te steunen.

In deze tijd van warmte en samenzijn, is het essentieel om degenen die het wat minder getroffen hebben te omarmen en te steunen.

Ankeiler: In december staat Omroep Gelderland volledig in het teken van Stichting Opkikker.

In december staat Omroep Gelderland volledig in het teken van Stichting Opkikker.

Ankeiler: Edwin Maalderink is voor het komende half jaar benoemd tot bestuurder van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

Edwin Maalderink is voor het komende half jaar benoemd tot bestuurder van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

Ankeiler: De aanbesteding van het onderzoek naar het handelen van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends is op 4 december 2023 gegund aan KPMG.

De aanbesteding van het onderzoek naar het handelen van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends is op 4 december 2023 gegund aan KPMG.

Ankeiler: Marco Paans wordt per 15 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Gelderland. Hij neemt de functie over van Guus van Kleef, die sinds 2004 deze functie vervulde.

Marco Paans wordt per 15 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Gelderland. Hij neemt de functie over van Guus van Kleef, die sinds 2004 deze functie vervulde.

Ankeiler: Het was een bijzondere avond in de Oude Calixtus van Groenlo. In meerdere opzichten.

Het was een bijzondere avond in de Oude Calixtus van Groenlo. In meerdere opzichten.

Ankeiler: De winkelstraten van Apeldoorn en Westervoort moeten weer aantrekkelijker worden, zodat meer mensen een dagje gaan shoppen in plaats van hun spullen online bestellen.

De winkelstraten van Apeldoorn en Westervoort moeten weer aantrekkelijker worden, zodat meer mensen een dagje gaan shoppen in plaats van hun spullen online bestellen.

Ankeiler: Ellen Willems, initiatiefneemster van Stadsboerin Doetinchem, mag trots zijn.

Ellen Willems, initiatiefneemster van Stadsboerin Doetinchem, mag trots zijn.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Team van restaurant Het Noorden. Foto: Het Noorden
Ankeiler: Onlangs behaalde restaurant Het Noorden in Aalten de top 10 van de landelijke wedstrijd 'Beste Leerbedrijf Horeca.

Onlangs behaalde restaurant Het Noorden in Aalten de top 10 van de landelijke wedstrijd 'Beste Leerbedrijf Horeca.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Op 4 december hebben in totaal 1219 veehouders een aanvraag ingediend voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en de Lbv-plus. Foto: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Ankeiler: In totaal 316 veehouders in Gelderland hebben zich aangemeld voor de landelijke beëindigingsregeling.

In totaal 316 veehouders in Gelderland hebben zich aangemeld voor de landelijke beëindigingsregeling.

Ankeiler: Op 13 november 2023 is de 50.000e rit met haltetaxiRRReis gereden. Deze nieuwe mijlpaal benadrukt het succes van de deeltaxi in de provincie Gelderland.

Op 13 november 2023 is de 50.000e rit met haltetaxiRRReis gereden. Deze nieuwe mijlpaal benadrukt het succes van de deeltaxi in de provincie Gelderland.

Ankeiler: Goed nieuws voor iedereen die met de feestdagen per trein familie gaat bezoeken.

Goed nieuws voor iedereen die met de feestdagen per trein familie gaat bezoeken.

Ankeiler: Zoveel buitenlandse deelnemers, maar toch een gehele Nederlandse top-6 in de 1.45m Grote Prijs van Jumping de Achterhoek.

Zoveel buitenlandse deelnemers, maar toch een gehele Nederlandse top-6 in de 1.45m Grote Prijs van Jumping de Achterhoek.

Volgende