Ankeiler: Zaterdag 10 februari kreeg het jubileum van de 65-jarige duivensportverening een extra feestelijke rand met de uitreiking van een koninklijke onderscheiding.

- Zaterdag 10 februari kreeg het jubileum van de 65-jarige duivensportverening een extra feestelijke rand met de uitreiking van een koninklijke onderscheiding. Deze werd door burgemeester Annette Bronsvoort opgespeld bij bestuurder van de vereniging Marcel van Melis.

Marcel van Melis is daarbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Meliis verricht vanaf 1998 op lokaal niveau bestuurswerk voor postduivensportvereniging De Blauwe Doffer in Lichtenvoorde. Naast secretariswerk is hij de vraagbaak van de vereniging voor leden en bestuursleden. Hij maakt de inkorfroosters, hanteert de regels die bij wedstrijdvluchten horen. Is actief bij het uitlezen van de klokken.

Ook bovenlokale inzet

Organisatorisch is hij als secretaris betrokken bij de Kring Zuid. De Blauwe Doffer is al decennia een Nationaal Inkorf Centrum voor sectorale, nationale en internationale wedstrijden. Postduivenhouders van de Afdeling Oost-Nederland maken gebruik van de kennis van Marcel van Melis om hun duiven te laten inkorven.

Voor zijn vele vrijwilligerswerk vanaf 1998 wordt de heer Marcel van Melis onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.