Ankeiler: Het was een avond voor en door leerlingen en oud leerlingen van dansstudio Vieberink. De gehele avond gaf gelegenheid om zelf te dansen.

- Het was een avond voor en door leerlingen en oud leerlingen van dansstudio Vieberink. De gehele avond gaf gelegenheid om zelf te dansen. Een wedstrijd voor alle leerlingen en oud-leerlingen en daarnaast dansshows door eigen leerlingen.

Shows

In streetdance komt het enthousiasme in kinderen boven. Op de avond lieten zij hun allerbest kunnen zien. Dat enthousiasme op hun gezichten aanstekelijk werkt, werd duidelijk toen ouders en familieleden deze groepen aanmoedigden tijdens hun wervelende uitziende optredens.

Een aantal dames van de zumba en yoga dans leden gaf een indruk van hetgeen deze lessen inhouden door middel van een aantal dansen en choreografische uitvoeringen.

De meiden van de Dance Fit lieten een choreografische uitvoering zien van diverse dansen. Dansen en conditie gaan prima samen. Dance Fit is een combinatie van de danssport met fitness. In deze les wordt streetdance, hip hop lyrical, zumba, freestyle, kracht, lenigheid en conditie gecombineerd op de heerlijkste muziek.

Daarnaast was er een dansdemonstratie van Dave en Corina Mateman in Argentijnse tango. Zij gaan vanaf maart bij de dansstudio ook lessen hierin verzorgen.

Vrij dansen

Maar het meest telde voor bezoekers van de dansavond het vrij dansen. De Aaltense dansschool Vieberink bood iedereen volop de gelegenheid om zelf ook te dansen. Stijldansen in de ballroom en latin maar ook de oude dansen zoals polka, veleta. Daarnaast werd ook salsa en bachata voor dansparen op de dansvloer gebracht.

Wedstrijd

De wedstrijd om de Vieberink Trofee is een wedstrijd voor leerlingen van de dansstudio uit Aalten waar de nadruk ligt op techniek en niet op hoe lang je danst en daarnaast word er zoveel ballroom als latin in één wedstrijd gecombineerd. Dit in tegenstelling tot alle andere wedstrijden waar iedereen in zijn eigen klasse danst.Naast de vakjury mag het publiek ook meestemmen op hun favoriet voor de publieksprijs.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.

Deel dit artikel