Ankeiler: Als mensen nog maar kort te leven hebben, biedt Hospicegroep De Lelie hen steun en liefdevolle verzorging. Ook zijn zij er voor de naasten.

- Als mensen nog maar kort te leven hebben, biedt Hospicegroep De Lelie hen steun en liefdevolle verzorging. Ook zijn zij er voor de naasten. Werken als vrijwilliger bij Hospicegroep de Lelie biedt veel voldoening. Vrijwilligers Elly en Wilma vertellen er graag meer over tijdens de inloopochtend die op zaterdag 3 februari plaatsvindt. Ook kunnen zij belangstellenden informeren over de introductiecursus voor vrijwilligers die medio maart start.

,,Veelal vinden mensen het een stap om naar de hospice te komen," zegt Elly . ,,Ze denken vaak dat er in de hospice alleen maar verdriet heerst, maar er wordt ook gelachen."

Wilma werkt al bijna tien jaar als vrijwilliger in het thuiswaken en in de hospice en beleeft veel plezier aan het werk.

,, Werken in de hospice en het thuiswaken geeft mij veel voldoening," zegt ze. ,,Het vertrouwen dat je krijgt om voor iemands dierbare te zorgen, doet me goed. De inloopochtenden zijn een laagdrempelige manier kennis te maken met dit bijzondere vrijwilligerswerk."

Wat de vrijwilligers doen

Binnen de hospice werk je als vrijwilliger samen met de professionele thuiszorg van Marga Klompé. Vrijwilligers bieden mantelzorg door bijvoorbeeld te koken, het kussen op te kloppen, een kopje koffie te brengen of een praatje te maken. Mensen die thuis willen sterven, kunnen ondersteuning krijgen van een vrijwilliger om te waken. Dit kan zowel overdag als ’s nachts, zodat de mantelzorger de zorg voor de naaste kan delen. Dit doen we met name door er te zijn.

De inloopochtend is aanstaande zaterdag 3 februari van 11 uur tot 12.30 uur. De hospice is te vinden aan Leliestraat 36 in Winterswijk. Tijdens de inloopochtend is een onlangs geproduceerde film over de Hospicegroep te zien. Deze film is ook te zien op de Facebookpagina van de Hospicegroep en website. De hospice is zowel met de auto als met de trein goed bereikbaar.

Voor iedereen

De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor dit bijzondere vrijwilligerswerk. Hospicegroep de Lelie ondersteunt met name de inwoners van gemeente Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre en Berkelland. De Hospicegroep is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de regio, zowel voor het hospice als het thuiswaken. Begin maart start er een nieuwe cursus voor vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden telefonisch, via de site of tijdens de inloopochtend.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.