Ankeiler: De aanmeldingen gaan in volle vaart en de organiserende fietsgroep 't Muurtje weet nu al dat de derde Nightride in Aalten de voorgaande edities gaat overtreffen.

- De aanmeldingen gaan in volle vaart en de organiserende fietsgroep 't Muurtje weet nu al dat de derde Nightride in Aalten de voorgaande edities gaat overtreffen. Op 23 februari is het weer zover en naar verwachting zullen meer dan 600 MTB'ers aan deze speciale fietskoers door Aaltense bedrijven deelnemen. De Nightride is een een officiële NTFU toertocht en dat betekent dat 't Muurtje het predikaat heeft van 'extra goed geregeld'.

"We willen opvallen en daarom vinden we het belangrijk dat we het organisatorisch allemaal goed geregeld hebben", zei John Theissen van de organiserende fietsclub in het radioprogramma van 1Achterhoek Actueel. De Nightride vindt in de avond plaats. Verlichting op de MTB-fietsen is een pré. De fietstoer gaat over donkere singels en dwars door bedrijven. Tijdens de vorige editie fietsten deelnemers door het gemeentehuis en ook deze toer heeft een verrassend element: "Dit jaar gaan we door een supermarkt. De winkel is voor klanten gewoon open en waar 'wij' dan met een veilige route doorheen fietsen."

Er zijn veel Aaltense bedrijven betrokken bij de Nightride. Ze stellen hun bedrijven open voor de Nightride of zijn als sponsor betrokken, vertelt Theissen. Ruim 70 vrijwilligers zijn in touw om het fiets - en wielerevent veilig te laten verlopen. Bij elk bedrijf staan mensen van de organisatie. "Veiligheid voorop", zegt Theissen, "en er worden onderweg nog leuke dingen bij bedacht door de bedrijven. Een café bedacht, wanneer de fietsers het café binnenfietsen, dan is het leuk dat er een band staat te spelen voor de sfeer. Zij zijn op zoek gegaan naar een geschikte band. En zo zullen we nog meer verrast worden."

De Nightride is een fietskoers van 35 kilometer door en om Aalten. Families, kinderen of sportieve fietsers kunnen ook meedoen. Er is een verkorte route van 20 kilometer. Voor meer informatie over de inschrijving voor deelname en de start is te vinden op de website van fietsgroep 't Muurtje en de Facebook-pagina. De start vindt plaats bij het wielerhonk Backyard van de fietsgroep aan Plein Zuid 12 in Aalten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.

Deel dit artikel