Ankeiler: De Winterswijkse bibliotheek gaat na een sluitingsperiode van een maand, in verband met een herinrichting, weer open.

- De Winterswijkse bibliotheek gaat na een sluitingsperiode van een maand, in verband met een herinrichting, weer open. Vanaf donderdag 25 januari, 9.00 uur, kan iedereen weer terecht in de bieb.

In de bibliotheek zijn meer zitplekken gecreëerd, zowel om rustig te studeren, als om gezellig samen te verblijven. Op de begane grond staat nu de hele collectie voor volwassenen. De romans staan in één alfabet. De eerste verdieping kent de grootste wijzigingen. Daar is de jeugdcollectie te vinden, maar er is ook een cursusruimte gerealiseerd. En… op deze verdieping zijn voor jonge kinderen en voor jongeren een paar verrassingen te vinden.

Nu de bibliotheek verbouwd is, zijn er ook nieuwe openingstijden. De bibliotheek gaat vaker en langer open. En gaat zelfs op de zondag open.

Vanaf donderdag 25 februari gaan ook de nieuwe openingstijden in: Maandag: 13.30-17.30 uur, Dinsdag: 13.30-20.00 uur, Woensdag: 9.00-17.30 uur, Donderdag: 9.00-20.00 uur, Vrijdag: 9.00-17.30 uur, Zaterdag: 10.00-13.00 uur, Zondag: 13.00-17.00 uur (vanaf zondag 4 februari)

Officiële heropening

De Bibliotheek Winterswijk wordt zondagmiddag 4 februari officieel heropend door wethouders Metaal en Schepers. Speciale gast die middag: Nico Dijkshoorn. De opening met lezing van Dijkshoorn is gratis bij te wonen, maar reserveren is noodzakelijk. Dit kan via de website.

Activiteitenprogramma op zondag ‘Zooo! In de bieb!’

Op alle zondagen vanaf 4 februari worden er activiteiten georganiseerd in de Bibliotheek Winterswijk. Alle leeftijdsgroepen komen aan bod. Op 4 februari bezoekt Nico Dijkshoorn voor een gratis lezing de bibliotheek en wordt er een DigiHandig Bingo georganiseerd. De leeftijd 12-18 jaar komt op 11 februari aan bod. Die middag worden allerlei Artificial Intelligence tools uitgelegd. Op 18 februari kunnen alle kinderen van 6-12 jaar, mét een ouder, deel komen nemen aan een Virtual Reality proeverij en de allerjongsten (0-6 jaar) worden uitgenodigd voor de Bereslim Party op 25 februari. Alle activiteiten zijn te vinden op www.oostachterhoek.nl/zooo

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.