Afdrukken
Ankeiler: Waterschap Rijn en IJssel stuurt materieel om te helpen bij het evacueren van bewoners en het wegpompen van water in Oekraïne.

- Waterschap Rijn en IJssel stuurt materieel om te helpen bij het evacueren van bewoners en het wegpompen van water in Oekraïne. Nadat deze week een belangrijke stuwdam in de rivier de Dnjepr is verwoest staan veel woongebieden onder water. Tienduizenden mensen zijn of moeten worden geëvacueerd.

Eerder deze week heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken geïnventariseerd of Nederland materieel en noodhulp kon bieden om Oekraïne te helpen bij de ramp die is ontstaan door de verwoeste Kachova-stuwdam. Ook de waterschappen zijn gevraagd te helpen. Het materieel wordt aangeboden aan het ministerie die de noodhulp verder namens Nederland gaat coördineren. Waterschap Rijn en IJssel levert kunststofboten, zwemvesten en een mobiele pomp op een aanhanger die 500 m3 water per uur weg kan pompen. Daarnaast gaan er ook elektrisch aangedreven dompelpompen naar Oekraïne om rioolwater weg te pompen. Het is de tweede keer dat Waterschap Rijn en IJssel materieel aan Oekraïne levert: eerder dit jaar gebeurde dat met 12 generatoren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.

Meer over

Deel dit artikel