Bevat Video: Video
Ankeiler: Een vluchteling uit Syrië heeft uit dankbaarheid voor de veiligheid die Nederland hem biedt, een groot mozaïek kunstwerk aangeboden aan burgemeester Annette Bronsvoort.

- Een vluchteling uit Syrië heeft uit dankbaarheid voor de veiligheid die Nederland hem biedt, een groot mozaïek kunstwerk aangeboden aan burgemeester Annette Bronsvoort. Het kunstwerk krijgt een plek aan de muur in de hal van het gemeentehuis van Oost Gelre.

Hamoud Al Hanini maakt schitterende mozaïeken op vloeren en muren. Hij deed dat voor zijn beroep in Syrië en landen er omheen, totdat hij vanwege de oorlog niet langer zijn land blijven kon. Hamoud vluchtte via Turkije naar Nederland en kwam uiteindelijk terecht in de tijdelijke opvang voor statushouders in Lichtenvoorde. Binnenkort volgen zijn vrouw en drie dochters.

Afleiding

Het leggen van deze steentjes gaf Hamoud afleiding bij zijn zorgen over de aardbevingen in Syrië. In het getroffen gebied wonen vrienden en familie van hem. Het kunstwerk is ongeveer 1 bij 1,5 meter. Wat Hamoud betreft had het gerust tien keer groter gemogen. Dat zijn de afmetingen die hij gewend was. Het mozaïek is opmerkelijk fijn gedetailleerd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.